Led engine od mr elektronik, opinie ?

dane techniczne, zdjęcia i ciekawostki o diodach świecących
Awatar użytkownika
kuba575

Led engine od mr elektronik, opinie ?

Post autor: kuba575 »

Witam

Chce zamówić led engine od mr elektronik 3x xm-l2 3A. Moduł ma pracować z kolimatorem tez od mr elektronik 45*, ma to być lampka na rower.
Podoba mi się koncepcja takiego kompaktowego modułu, znacznie uprości mi to budowe body.
Tu pytanie, czy testował ktoś taki moduł, warte jest to 200zł ? Za 3 diody xm-l2 z podłożami i driverem zapłacił bym około 150 -160zł .
Awatar użytkownika
Dariusz70

Post autor: Dariusz70 »

Stosuję dwa takie moduły z XP-G od ponad roku (link w podpisie).
Warte swojej ceny. Obecnie będą z nowszymi diodami.
Na taką konstrukcję zdecydowałem się właśnie ze względu na maksymalne uproszczenie konstrukcji lampek.
Z XM-L2 mają analogiczną konstrukcję.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Przedewszystkim, te moduły mają bardzo wysoką sprawność, a zdedykowaną optyką to duża moc w bardzo kompaktowych rozmiarach. Najlepiej skontaktuj się z chłopakami, wyjaśnią Ci co i jak. Jest to najprostsze gotowe rozwiązanie, bez ceregieli. A pięknie wyglądają, oglądałem wczoraj. :)
Awatar użytkownika
kuba575

ok, kontaktowałem się z mrelektronik, i jest mały problem chciałem do tego kolimator 60*, a mają max 45*. W sumie powinno wystarczyć, ale mając do dyspozycji 3000lm można by dać szeroki kąt. Zawsze to samo
Serkules

Post autor: Serkules »

Mając aż 3000lm przede wszystkim zadbaj o to, żebyś nie oślepiał jadących z przeciwka. Czasami może się trafić jakiś nerwowy kierowca z kluczem do kół ;)

Warto też zadbać o solidne mocowanie, dzięki czemu lampka nie będzie podskakiwać na naszych dziurawych drogach.
Thrower to nie wszystko - czasem trzeba światła blisko ;)
Awatar użytkownika
kuba575

nie muszę o to dbać gdyż ta lampka ma mieć zastosowanie tylko i wyłącznie w terenie gdzie nie ma innych pojazdów jak samochody. Do oświetlania na mieście mam już na kierownicy convoy 2 z xm-l2 z obrotowym mocowaniem od Dariusza. Co do mocowania i body to wiem jak zrobić. Potrzebny jest mi tylko kolimator/reflektor, a nigdzie nie mogę takiego znaleźć.
kubaswiatelka

Post autor: kubaswiatelka »

Serkules pisze:Mając aż 3000lm przede wszystkim zadbaj o to, żebyś nie oślepiał jadących z przeciwka. Czasami może się trafić jakiś nerwowy kierowca z kluczem do kół ;)

Warto też zadbać o solidne mocowanie, dzięki czemu lampka nie będzie podskakiwać na naszych dziurawych drogach.
Tu się z Tobą zgodzę. Jestem rowerzystą i lubię jeździć wieczorami i wiem że nawet źle ustawiona lampka z 1x XPG potrafi oślepić a co za tym idzie my też możemy dostać długimi po oczach :) Tak że taki modulik to fajna sprawa w las albo jako długie jak nic nie jedzie po ulicy i używać tak jak w aucie :)

PS. Ja jeszcze kluczem nie dostałem ani żadnego innego ostrzeżenia ale za to pochwałę że mnie dobrze widać na drodze i kilka razy pytano mnie co to tak mocno świeci w tej obudowie :P
ODPOWIEDZ