Led engine od mr elektronik, opinie ?
Led engine od mr elektronik, opinie ?
Witam
Chce zamówić led engine od mr elektronik 3x xm-l2 3A. Moduł ma pracować z kolimatorem tez od mr elektronik 45*, ma to być lampka na rower.
Podoba mi się koncepcja takiego kompaktowego modułu, znacznie uprości mi to budowe body.
Tu pytanie, czy testował ktoś taki moduł, warte jest to 200zł ? Za 3 diody xm-l2 z podłożami i driverem zapłacił bym około 150 -160zł .
Chce zamówić led engine od mr elektronik 3x xm-l2 3A. Moduł ma pracować z kolimatorem tez od mr elektronik 45*, ma to być lampka na rower.
Podoba mi się koncepcja takiego kompaktowego modułu, znacznie uprości mi to budowe body.
Tu pytanie, czy testował ktoś taki moduł, warte jest to 200zł ? Za 3 diody xm-l2 z podłożami i driverem zapłacił bym około 150 -160zł .
Mając aż 3000lm przede wszystkim zadbaj o to, żebyś nie oślepiał jadących z przeciwka. Czasami może się trafić jakiś nerwowy kierowca z kluczem do kół 
Warto też zadbać o solidne mocowanie, dzięki czemu lampka nie będzie podskakiwać na naszych dziurawych drogach.

Warto też zadbać o solidne mocowanie, dzięki czemu lampka nie będzie podskakiwać na naszych dziurawych drogach.
Thrower to nie wszystko - czasem trzeba światła blisko 

nie muszę o to dbać gdyż ta lampka ma mieć zastosowanie tylko i wyłącznie w terenie gdzie nie ma innych pojazdów jak samochody. Do oświetlania na mieście mam już na kierownicy convoy 2 z xm-l2 z obrotowym mocowaniem od Dariusza. Co do mocowania i body to wiem jak zrobić. Potrzebny jest mi tylko kolimator/reflektor, a nigdzie nie mogę takiego znaleźć.
-
Tu się z Tobą zgodzę. Jestem rowerzystą i lubię jeździć wieczorami i wiem że nawet źle ustawiona lampka z 1x XPG potrafi oślepić a co za tym idzie my też możemy dostać długimi po oczachSerkules pisze:Mając aż 3000lm przede wszystkim zadbaj o to, żebyś nie oślepiał jadących z przeciwka. Czasami może się trafić jakiś nerwowy kierowca z kluczem do kół

PS. Ja jeszcze kluczem nie dostałem ani żadnego innego ostrzeżenia ale za to pochwałę że mnie dobrze widać na drodze i kilka razy pytano mnie co to tak mocno świeci w tej obudowie