Czwarty link od góry "Ładowarka do pakietów Li-ion".
Po drugie, może by tak zablokować indeksowanie przez wyszukiwarki wersję forum do druku - nie da się tego przeglądać, a powtarza się w wynikach i to dosyć częściej niż wersja zwykła. Dodanie wpisu do robots.txt powinno załatwić sprawę.
Co do certu to rozwiązania są dwa - albo wyłączyć stronę po ssl albo zanabyć prawidłowy certyfikat.
O printview już wspominano tu http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=12902 ... ale przeszło bez echa. Można też googla w konia robić i jak się próbuje dobrać do wersji printview to redirectnąć go to zwykłej wersji viewtopic (indeksera google rozpoznać po useragencie)
To nie kwestia silnika tylko tego, że serwer hostingowy udostępnia forum także przez SSL. Nie da się w home ustawiać takich rzeczy? Alternatywa to wymuszenie przekierowywania htaccessem gdy połączenie przychodzi po SSLu na bez SSLowe (error nadal będzie jak ktoś z palca wejdzie ale google przestanie indeksować po sslu).
Co do printview to może robots.txt z zawartością:
User-agent: *
Disallow: printview.php
arekm, dzięki
Z home rozmawia mi się ciężko i wciąż zastanawiam się nad przeniesieniem forum gdzie indziej, choćby po to by móc włączyć forumową szukajkę. Z robotsami spróbuję pokombinować w wolniejszym czasie
Calineczka, zmień hosting na uti.pl lub nazwa.pl. Z home.pl miałem swego czasu mnóstwo problemów - zwłaszcza z ich serwerami DB (hosting dużego forum, bazy ponad 500MB). Pożegnałem gości i wszelkie przypadłości jak ręką odjął.
Arku, jeśli chodzi a tą blokadę printview.php poczytaj jeszcze o metatagu noindex. Choć to rozwiązanie będzie wymagało modyfikacji pliku forum odpowiedzialnego za generowanie strony prinview.php. A w ustawieniach forum nie ma opcji żeby ustawić to indeksowanie? W phpbb3 zdaje się że było coś takiego.
A tak jeszcze zapytam, czemu jako główną stronę swiatelka.pl nie wyświetlać by portalu? Dział newsy czy co tam ustawić jako newsy w środkowej kolumnie, do każdego tematu dodawać obrazek i już taka główna strona wyglądałaby dużo ciekawiej dla odwiedzających
Manekinen dzięki za sugesite . W odpowiedzi na prawie wszystkie pytania w kwestiach technicznych-sam nie wszystko potrafię, nie zawsze mam czas i ochotę się doszkalać. A wszystko to potrzebuje mniej lub więcej czasu...
Najbliższe "zabawy" ze stroną techniczną jakie planuję to przenosiny forum na lepszy serwer i włączenie naszej szukajki....