Witam Wszystkich światełkowców na forum . Nie ukrywam że chcę się pochwalić swoją pierwszą modyfikacją latarki .Po zakupie latarka świeciła słabo a w zoomie brakowało ogniskowej nie wspominając baterii 4000mAh (630mAh). W diodę szedł prąd 0.97A na 100% mocy.Moja modyfikacja polega na wytoczeniu piguły z mosiądzu (z jednego kawałka) i nowego sterownika 2.7A. Nowa piguła ma obniżoną powierzchnie pod diodę o 0.5mm (grubość mosiądzu pod diodą 2.3mm ) i przedłużona pod nowy driver (w originale się nie mieścił ). Teraz latarka na akumulatorach z wkrętarki makity 3.6v i pojemności 1400mAh na 100% świeci ponad godzinę i daje światło .W latarce wymienię w najbliższym czasie diodę na xm-l2 o barwie ciepłej bo teraz świeci w lekkim fiolecie. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich Marcin W.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Mam jeszcze takie pytanie jak bym chciał przylutować nową diodę na miedzianej płytce do piguły to czy mogę użyć elektrycznej opalarki z regulacją temperatury ( takie hot air dla amatorów )