Manekinen pisze:jagrok pisze:btw masz zaufana i tania firmę do trawienia płytek? Czy sam?
Firmę dobrą znam, ale będzie to kompletnie nieopłacalne, tym bardziej taki wynalazek jak czarna soldermaska. Myślałem nad tym aby samemu wytrawić, niedużo roboty, nie jest wymagana żadna większa dokładność. Jedynie z cięciem będzie trochę zabawy. Dopiero teraz spojrzałem że ta płytka na BG to nawet nie jest jeszcze preorder, tak tylko wrzucili, oni w ogóle tego nie mają...
jagrok pisze: może warto wykorzystać okazję i zbudować hexa w oparciu o ramę 290 mm ?
Ja to kombinowałem żeby samemu wystrugać ramę pod mini-hexę. Flip32 obsługuje 6 silników, mam 6 ramion od zmr250 (bo 2 zapasowe), brakuje mi tylko 1 silnika i 2 esc - a może i przyjdą. Wtedy tylko wykonać ramę główną z jakiegoś lekkiego drewna lub laminatu, powinno być to proste i łatwe. Wtedy z 6 silnikami i baterią 2200 będzie to szło po niebie jak głupie
Tomek210 pisze:zrobiłem małą składankę z nauki latania FPV w zeszłym roku
Hehe nadal wygląda to z 10 razy lepiej niż u mnie
jagrok pisze:Ostatnio banggood chyba zmienił poczte bo wszystko idzie mi przez sweden post, niestety moim zdaniem najwolnieksza poczta z tych wszystkich.
W kwietniu dostałem od nich kilka przesyłek, wszystkie poniżej 14 dni, bez śledzenia.
Ramę sobie zamówiłem, zobaczymy, mam dwa silniki obecnie jeszcze w zapasie.
Jak dojdzie kolejny komplet to będę miał 10 silników 9 ESC.
Mam też w zapasie trochę Diatone Śmigiel, wiec będzie na czym latać.
Co do przesyłek:
GPS i mobius zamówiłem bez śledzenia ( jako extra service priorytetowej 7-10 dni)
Zamówiłem te rzeczy około 08.04.2015, wyslali dopiero 26.04.2015 mimo że rzeczy według statusu były na stoku.
Napisałem do nich ponad tydzień temu, napisali żebym poczekał jeszcze z 7 dni, jeśli nie przyjdzie to coś poradzą. Wiec napisałem po tygodniu i mnie olali, że to normalne przesyłki bez tracking, musze założyć spór na PayPal.
W maju zamówiłem kolejne rzeczy, oscyloskop DIY z trackingiem poszedł sweden post, power banki tak samo, do mówiłem tez silikonowe kable tak samo sweden post, przesyłki w tej poczcie pojawiają się w sledzenie po 7 dniach, od około kolejnych 7 dni nie zmienia się status, z tego co pamiętam na sweden post można czekać do 60 dni.