Widzę Polon że i tu postanowiłeś popytać, a nie tylko mnie na pw więc pomogę Ci i tu
AD pkt 1 do spokojnego jeżdżenia taki zestaw nawet w zupełnych ciemnościach i nieznanym terenie wystarczy. Tylko mała uwaga z mojej strony iż mnie osobiście lepiej się jeździ z soczewką owalna i rocket M o kącie +/-13stopni, A soczewki SS +/-4stopnie używam rzadziej do doświetlania dalekich "celów"
Ad pkt 2 i 3 różnice pomiędzy xr-e a xp-g są w ilości emitowanych lumenów ale to już pewnie sam zauważyłeś na korzyść xp-g. Nie widziałem na własne oczy róznicy pomiędzy tymi diodami w akcji więc może ktoś inny wypowie się w tej kwestii.
Soczewki do xp-gsą mniejszej średnicy (np 21,6mm) więc nie pasowałyby tak idealnie do Twojego projektu. Potrzeba było by wtedy wprowadzenia korekt w pomyśle.
Ad pkt 4 w mojej lampce piguły(radiatory) z tego pręta miedzianego mają po około 25mm długości i myślę że spokojnie odbierają ciepło z takich diod i przekazują na rurkę. Im dłuższe tym w zasadzie lepsze bo jest większa powierzchnia styku pręta z rurką. Za to same rurki mam po 60mm długości, a tylko środkowa w której jest przełącznik i driver ma 85mm.
Ad pkt 7 diodę przyklejoną do kawałka tego pręta z przylutowanymi uprzednio kabelkami wciskałem od tyłu lampki ze względu na to iż przód zostawiłem nieogradowany po cięciu nożem do rur, ten "kołnierzyk" świetnie trzyma całość wewnątrz lampki i od pół roku nic z niej nie wypadło. Od tyłu lampki trzeba ten kołnierzyk usunąć żeby pigułę wcisnąć.
Ad pkt 8 i 9 wystarczy przed wciśnięciem piguły lekko posmarować przód rurki od wewnątrz i silikon ładnie ją uszczelni, potem uszczelnić od strony korka, który skądinąd wiem iż zamierzasz zamontować też uszczelnić i już, wewnątrz nie potrzeba żadnego silikonu przy diodzie czy pręcie. Można za to zrobić jak ja i posmarować przed wciskaniem jeszcze pastą termo przewodzącą.
Mam nadzieję, że Ci pomogłem i rozwiałem kilka wątpliwości dotyczących budowy takiej lampki.
Prywatnie dodam żebyś włączył GG ponieważ tam napisałem Ci o tym o co prosiłeś. Pozdrawiam.