od paru ładnych lat (od 2004 roku) używam latarki Led Lenser V2 Power Chip na 3 baterie LR1, potem tego samego modelu na jedną AA. Wtedy to robiło wielkie wrażenie. Myślałem, że wszedłem na latarkowy olimp, aż na jednym ze spotkań nożowników zobaczyłem ich świecidełka. Zdecydowałem wtedy, że czas na nową latarkę. Ad rem!
- największym poligonem dla latarki będzie coroczny, trzytygodniowy obóz w lesie (zazwyczaj z ograniczonym, ale jednak jakimś dostępem do prądu), oraz parudniowe biwaki w ciągu roku. Często poświeci na szlaku w górach, dobrze jakby można było ją zamontować na kierownice w rowerze (niewykluczone rajdy adventure). Raczej nie EDC.
- zasięg - dobrze, jakby był duży. Przez duży mam na myśli taki, żeby objął 60-cio metrowy obóz i jeszcze trochę "za płotem"

- musi mieć 'moc', żeby działać prewencyjnie;-), ale fajnie, jakby były tryby, co by nie zeżarło mi od razu prądu. A jaki prąd? Zdaję się na Was, ale pewnie 1865.
- wykonanie solidne, mile widziana możliwość dołożenia pierdół typu klips, albo trzymak na kierę. Kupić chcę raczej w Polsce.
Chyba wszystko, mam wrażenie, że przydługo;-)
Z góry dzięki za porady!
nosil