Jeśli cokolwiek zepsuje Ci się w latarce, to masz do mnie maila (pod postem). Piszesz, a ja odpowiadam.
Nie ma potrzeby na siłę szukać dziwnych rozwiązań nieistniejących problemów.
czytanie ze zrozumieniem we wszystkim pomozeWreX pisze:Witam Wszystkich, mam małą propozycje, z racji z tego iż jestem tu nowy proszę potraktować tą wypowiedź z dystansem.
Propozycja dotyczy tego, aby w wątku gdzie jest sprzedawana latarka było jasno i klarownie opisane co trzeba wybrać, co jakie ma parametry i do czego służy i jakie będą konsekwencje owego wyboru. Może według Was to opcja dla leniwych bądź też głupich, to fakt ale jest w pół do 4 w nocy siedzę od 23 na forum i staram się ogarnąć temat, do tej pory nie wszystko rozumiem i na to się nie zanosi. Jak widzę "W zestawie moduł D26 z najnowszą i najbardziej wydajną diodą Cree XM-L z dystrybucji Farnell oraz sterownikiem 2,8A. " no to ... ?! fajnie że najnowsza, nawet firmowa i ma napięcie ALE CO TO W OGÓLE JEST I PO CO?! do teraz nie mam pojęcia.
" XM-L T6 1C zimna biel lub T5 4B neutralna biel, ciepła w odbiorze lub T2 7C bardzo ciepła, barwa światła typowej żarówki próżniowej " dobrze że tam na dole są chociaż zdjęcia i podpisy, ale jednak to nie są wszystkie opcje do wyboru z tego co wiem jest jeszcze dioda U2 czy B2 wybaczcie nie pamiętam jakaś 7% lepsza, fajnie by było gdyby
została uwzględniona, np może jest jeszcze jakaś inna lepsza od tych o której nic nie wiemy. Ja wiem że się czepiam ale po prostu człowiek wchodzący w temat ma pranie mózgu, i wiem że macie dużo pracy i mało czasu ale może kiedyś coś zostanie zmodyfikowane na bardziej przyjazne.
Również przydała by się cena ogniw litowojonowych oraz ładowarki, tych szkiełek czy coś, oraz akcesoriów do których są linki na chińskie strony których znaczenia również nie rozumiem.
Z tego co mi wiadomo greg robi również mody innych latarek, fajnie by było informacje o tym też gdzieś to zamieścić. Pewnie zaraz usłyszę "ale to nie jest masowa produkcja, ani praca z której się utrzymuje" wiem ale może kiedyś będzie. Chodzi głownie o lepszy dostęp do informacji. Nie potraktujcie to jako żaden atak, proszę.
Pozdrawiam, i dobranoc
wystarczy wejsc na aukcje allegro gregaRównież przydała by się cena ogniw litowojonowych oraz ładowarki, tych szkiełek czy coś, oraz akcesoriów do których są linki na chińskie strony których znaczenia również nie rozumiem.
Spójrz 5-6 postów wyzejZ tego co mi wiadomo greg robi również mody innych latarek, fajnie by było informacje o tym też gdzieś to zamieścić. Pewnie zaraz usłyszę "ale to nie jest masowa produkcja, ani praca z której się utrzymuje"
Tak wiem, dziś rano dopiero zauważyłem, usprawiedliwię się tym iż było po 3sarius pisze:wystarczy wejsc na aukcje allegro gregaRównież przydała by się cena ogniw litowojonowych oraz ładowarki, tych szkiełek czy coś, oraz akcesoriów do których są linki na chińskie strony których znaczenia również nie rozumiem.![]()
Spójrz 5-6 postów wyzejZ tego co mi wiadomo greg robi również mody innych latarek, fajnie by było informacje o tym też gdzieś to zamieścić. Pewnie zaraz usłyszę "ale to nie jest masowa produkcja, ani praca z której się utrzymuje"![]()
![]()
Wiem, że jest bardzo uniwersalna dlatego się zainteresowałem, a też nie chce spamować za mocno bo większość kwestii została poruszona w sumie oprócz jednej...kisi pisze:Mój post wygaśnie ale może w czasie kiedy będzie aktywny pomoże ci.
Może w twoim pobliżu mieszka ktoś kto posiada latarkę na XMLu. Może jakąkolwiek inną. Chodzi o to abyś sam zobaczył, pomacał, dotknął. Jak kupowałem latarke na prezent to jechałem do Krakowa właśnie aby pomacać, dotknąć.
A może po prostu napiszesz co i do czego potrzebujesz, albo przeszukaj wątki podobne w których ludzie proszą o pomoc w sprawie doboru latarki.
Co do ogniw to allegro albo firmy które się ogłaszają na forum - nikt nie będzie robił rankingów cenowych tu na forum.
Co zaś się tyczy samel latarki Greg'a to naprawdę bardzo uniwersalna latarka z bardzo jasnym światłem. DO lasu jak i na rower. Zdaj się na doradztwo Greg'a na pewno rzetelnie ci coś poradzi.