Pyra pisze:Witam
Potrzebujesz całości czyli dobrego sterownika oraz nowej diody. W zależności od tego jaka to będzie dioda, to trzeba dobrać odpowiedni sterownik.
Jeśli chcesz zostać przy XML to latarka powinna dać radę i można wtedy zaaplikować 8xAMC
Pozdrawiam
Tak więc,Dx zaproponowało mi 8$ zwrotu jako rekompensatę za przysłanie uszkodzonego sprzętu.Nie jest to wiele,może starczy chociaż na driver,który i tak pewnie zostałby wymieniony.Nie chciałbym aby wątek przekształcił się w ofertę,ale może ktoś zaproponować jakieś rozsądne miejsce do zakupu takiego driverka i odpowiedniego leda do kompletu?
krzycho123 pisze:Sprawdzałeś diodę przekładając zasilanie bezpośrednio do diody po odlutowaniu kabli od drivera ?
Jeśli dioda nie działała od początku to stawiam na złe zalutowanie lub zwarcie pod diodą , sprawdź ją miernikiem na teście diod ( >| ) jak możesz.
Tak sprawdzałem pod akusem z PCB.Wychodzi,że występuje zwarcie,bo PCB odcina prąd.
Jeżeli dobrze to zmierzyłem na teście diod,to miernik pokazuje wartość 246,po czym spada na 000
Pewnie tak się też nie mierzy i mi się dostanie,ale jak dałem na pomiar Ω,to pokazało mi wartość rezystancji kabli
Pozdrawiam
emka
[ Dodano: 19 Kwiecień 2012, 08:36 ]
Temat rozwiązany

Udało mi się odesłać niedziałającą latarkę do Dx.Zwrócili mi całą kwotę zakupu,oraz koszty przesyłki do UK.Dołożyłem parę złotych i zakupiłem C2 od
upka.Tutaj mam dokładnie to czego chciałem,bez dodatkowych kosztów,bez modyfikacji.No i przede wszystkim działa

Pozdrawiam
emka