Z jakiego stopu pytasz, jak pojadę do hurtowni metali kolorowych to mi przypomną symbol, kupuję alu najtwardsze jakie mają do innego nie mam dostępu. Anodowanie to bodajże HA II ale co do tego to 100% pewności nie mam, nie wiem jak wygląda w oryginale, z mojego doświadczenia wynika że nie jest takie najgorsze jak się będzie o sprzęt w miarę dbało to troszkę powinno wytrzymać, zresztą pewnie wyjdzie w praniu i od użytkowników się dowiemy. Jak pojadę oddać coś do anodowania to postaram się człowieka mocno wypytać co to dokładnie jest. Jutro postaram się zrobić fotki na większą odległość 60-70 metrów więc zapraszam zainteresowanych, może być ciekawie. Soczewka jest idealna do strzelania w nocy z wiatrówki lecz do chodzenia po lesie raczej odpada ( są jednak na to sposoby

), ref natomiast bardzo pozytywnie mnie zaskoczył i stałem się jego zwolennikiem, na pewno jedną latarkę z nim sobie zrobię, jest wręcz stworzony dla ludzi używających latarki na co dzień a niewielkie rozmiary odbłyśnika pozwalają mocno zminiaturyzować latarkę tak by można ją nosić swobodnie w kieszeni kurtki lub małej kaburze przy pasku. Jak dojdą z DX gładkie refy to zobaczymy jak się sprawują, jak na razie te OP bardzo przypadły mi do gustu.
To tyle na dziś jutro postaram się dalej testować.
ps. Aphi jeżeli przez to wszystko co tu piszę przebrnąłeś w poszukiwaniu odpowiedzi na swoje pytania, to masz kolego cierpliwość, niedługo to niezły serial z tego będzie