Pyra pisze:Dostałem rachunek od operatora telefonii. 300zł...
Jedną z pozycji jest: "Serwisy WWW/Wap Specjalny", najciekawsze jest to, że to było na karcie, która siedzi w routerze, bo mam na niej tylko internet. Okazało się, że dostałem SMSa, o którym nic nie wiedziałem, że bla bla bla, jak nie odpiszę "REZYGNUJĘ" to będę dostawał płatne wiadomości. No się ... ... Od razu zadzwoniłem do biura obsługi, i kazałem wszystko po blokować. No to już jest bezczelność...
Trochę więcej jak 10 lat temu miałem takie przeboje z Erą (teraz T-mobile). 3 miesiące po rząd przychodziły rachunki po 240 zł, ostatniego nie zapłaciłem i zacząłem się sądzić, przegrałem. Przychodziły SMS-sy których nie czytałem do końca tylko kasowałem (jakieś 2 gry tygodniowo po 10zł), a na końcu była informacja, że jeżeli nie chcę subskrypcji to mam wysłać SMS o treści STOP chyba za 4,99. Paranoja. Po jakimś czasie wszedł zakaz takich nieuczciwych praktyk, bo klient nie ma obowiązku czytania SMS-ów. Więc trzeba by to sprawdzić, i na bank można się z tego wymigać.
Co do smutków to wczoraj pogotowie zabrało teściową do szpitala. Co prawda już jest w domu ale nie bardzo może się dzieckiem zajmować, więc rozbiło to zupełnie nasz porządek dnia. W pracy akurat znowu szał i bieda się wyrobić z terminami. Więc jeżdżę do roboty na 5-tą wyjeżdżam o 12.30 odbieram dziecko, bo żona idzie na druga zmianę, gotuję obiad, o 14.30 wraca teść z pracy, więc ja wracam znowu do pracy i wracam jak dziś o 23.00. Tak chyba będzie do końca tygodnia

. Jeszcze obiecałem kilka lampek i muszę teraz nad nimi popracować. Na szczęście jutro idę na 6 rano więc zawsze ta godzina więcej snu.