Hej.
Pytanie do zakupowiczów z ali. Zamówiłem sobie 3 różne rzeczy od 3 różnych sprzedawców + standardowa wysyłka tj. "Free Shipping to Poland via China Post Ordinary Small Packet Plus".
Wszystko zostało wysłane, jednym sprzedawcom zajęło to 10 dni, innym trochę mniej. Wszystkie paczki miały podobny numer ( tj. same cyfry) nadania który po części miał zmieniane statusy w zakładce "Track Order". Pewnego dnia, wszystkim wysyłką zmienił się numer nadania składający się z samych cyfr na taki z dodatkowymi literami, całkowicie inny niż na początku np. RO123456789EE. Po kolejnych dwóch dniach, znów zmieniły się numery na takie z samymi cyframi

Po 10 października, jedna wysyłka znów ma inny numer nadania, ten z literami a dwie pozostałe z samymi cyframi. Patrząc na opisy sprzedawców, u jednego wysyłka stała się płatna - u tego sprzedawcy mam numer nadania składający się z samych cyfr, u innego zmieniła nazwę na "Free Shipping to Poland via AliExpress Standard Shipping" i u niego numer zmieniłsię na ten z literami i cyframi. U trzeciego wciąż mam "Free Shipping to Poland via China Post Ordinary Small Packet Plus" i status z samych cyfr.
Numer z literami i cyframi mogę śledzić i idzie dość dziwną trasą - Shenzen->Honkong->Tallin->Polska (już widnieje na stronie poczty). Reszta numerów zatrzymała się na dniu 9 października i tak sobie stoją już 13 dni.
Wiecie i co chodzi z tymi zmianami numerów ?