No właśnie nie, nagrywa pare sekund w kiepskiej jakości a potem samo odtwarza nagranie na telefonie - być może to taki podgląd czy co, ale po co? Już wolałbym ten czujnik ruchu. Przetestowałem właśnie tryb time-lapse dla wideo - hehe działa pięknie, samo montuje film poklatkowy, i to nawet w tej podkręconej rozdziałce 2K
//Edit
No dobra wziąłem się za sprawdzenie ostrości, wydawało mi się że jest ok, ale jednak mogło być lepiej. Ostrość podregulowałem tak aby znajdowała się w połowie pomiędzy takim delikatnie rozmazanym obrazem, wiadomo o co chodzi. Na TV różnicy widać prawdę mówiąc nie było. Natomiast zrobiłem zdjęcie przed i zdjęcie po, i teraz w skali 1:1 różnicę widać i to bardzo. Pomiędzy tymi dwoma ustawieniami było może 1mm obrotu optyki, tyle co nic, a różnica spora. Jak by teraz do tego zmniejszyć wygładzanie (albo nawet aktywować tryb RAW), to wyjdą na prawdę porządne zdjęcia.
//Znowu
To powyżej była wersja Z22L. Sprawdziłem jeszcze dwie kamery. Z22 miała ustawioną ostrość na jakieś 2 metry, a Z23 miała ustawioną na ok 1,5 metra. Więc raczej jest to nieprawdą że w nowszych wersjach jest to ustawione lepiej, każda z kamer ma źle ustawioną ostrość, przy czym Z22L miała najlepiej. W dwóch nowszych budynek w oddali był strasznie rozmazany. Wszystko jest do poprawki. No chyba że ktoś chce zawiesić kamerę na kiju i nagrywać swoją gębę, to ostrość będzie w miarę ok.