Chcialem sie przywitac jako ze to moj pierwszy post, choc czytelnikiem juz jestem od dawna i juz co nieco sklecilem dzieki poradom i informacjom na tym forum.
I od razu powiem ze potrzebuje pomocy w dobraniu zrodla zasilania do czolowki na cree (do umieszczania w plecaku)
Ma byc min 6V, tanie, pojemne (min 15Wh najlepiej 20Wh) i jak najlzejsze.
Zelowe aku sa dosyc tanie ale sa ciezkie (ok 1kg dla 3Ah 6V najtansze lub ok 0,5kg dla najdrozszych cyclone chociaz nie wiem jak to sobie poradzi przy pradzie 1A?) no i musialbym dokupic prostownik zeby je ladowac. Szukalem tutaj:zelowe
Kupno 6 AA NiMh2000mAh i ladowarki do tego to spory wydatek i duzo zachodu z ladowaniem a waga ok 200g dla 15Wh
Wypatrzylem takze Li-Ion 3,7V 1,8Ah przemyslowe jakies lion
wyszlo by mnie to 40zl za 2 akusy (60zl NiMH) przy masie <100g dla 13Wh czyli troche lepiej tylko nie wiem jak to ladowac ? jakas ladowarke trzeba zmajstrowac ?
Istnieje jeszcze kwestia spadku pojemnosci pod obciazeniem (prad ok 0,9A dla 6V)
Ktore zrodlo sobie poradzi najlepiej? bo jak NiMH albo Li-Ion maja stracic 50% pojemnosci to wyjdzie mi na to samo jak kupie ta zelowke cyclon

ogolnie to zamotalem sie z tym zasilaniem i czekam na jakies rady. z gory dziekuje