dostałem w ręce światła do jazdy dziennej NSSC 510HP co jest ciekawą opcją dla chcących zamontować DRL zamiast lub w miejsce świateł przeciwmgłowych ponieważ są okrągłe i mają 70mm średnicy.
Zastanawiam się czy nie zamontować ich u siebie ponieważ
a) będzie to wyglądać lepiej od podłużnych
b) jazda cały dzień na włączonych światłach nawet w ładne słoneczne dni to jakaś pomyłka. Nie neguję, ale są plusy DRL, które mnie interesują. Reszta na forum odpowiedniej treści.
Wracając do sprawy to zestaw składa się z:

"Control box" z oznaczeniem "A" jest dla instalacji 12V, niestety nie jestem w stanie zobaczyć co tam siedzi ponieważ całość jest zalana.

Odbłyśnik:

Chyba na elektrodzie widziałem, że zastosowano w nich takie diody:

ale w katalogu pokazali takie:

i u mnie takie siedzą:

Contro box działa całkiem dobrze, u mnie nie siał zakłóceń na radio.
Przy 12V dawał ~0,83A
Przy 14,4V dawał ~0,63A
Czyli jeśli dobrze myślę zamieniłbym te 150W na około 9-10W co byłoby super oszczędnością a już mam dosyć wymiany żarówek.
Nawet nie musiałbym wykorzystywać żółtego przewodu ponieważ u mnie jest wyjście na DRL w manetce.
Z tego co czytałem i sam sprawdziłem to control box daje napięcie ok. 25V. Na każdą lampę dawane jest około 12V, ale po odłączeniu jednej już podawane jest na nią 25V co raczej nie wróży długiej żywotności obu. W przypadku spalenia się jednej z nich druga zaraz sama dokona żywota.
Same LED świecą naprawdę ładnie. Nie wiem jaka to temperatura, ale porównałem z listwami led a mam ciepłą chyba 3200K, zimną 5600K i neutralną 4000-4500 i te światłem najbardziej podchodzą pomiędzy zimną a naturalną.
Zastanawia mnie co można tutaj poprawić. Control box nie wiem jaką ma żywotność i tutaj to raczej tylko zamiana na jakieś konkretne drivery i przekaźnik aby wszystko działało zgodnie z przepisami, ale co z samymi lampkami?

4 LED połączone szeregowo, ale nie są takie same jak te pokazane z takich samych lamp powyżej.
Mam jeszcze trochę tych ledów, ale nie wiem czy jest tutaj sens lub możliwość zastosowania takich.

Sama płytka ma słupki o które opierają się ledy, ale już miejsca lutowania nie wypadają korzystnie.
Ma ktoś jakiś pomysł lub podpowiedź co można tutaj zrobić?