gros_duzy pisze:Witam jeśli chodzi o kosy i podkaszarki ja kupiłem stihla fs 38 i innej nie chcę nie kupuje się badziewia jednorazowego by uczyć się chińskiej mechaniki tylko sprzęt trwały i pewny z gwarancją i serwisem dostępem do części i to wychodzi taniej w sumie
Widzisz, wszystko zależy do czego kosy używasz. Sąsiad w swoim stihlu przeniesienie napędu już raz wymieniał, ale powiem, że jej nie oszczędza. Mamy je równolegle kupione, ja grzebalem na początku, on grzebie teraz, po prostu za słaba na jego potrzeby, a kosi raptem 60% tego co ja. Jest to bardzo dobra firma, ale na moje potrzeby, żeby miała moc jak mój chińczyk, to trzeba dać ok. 1,5k. Serwis jest w porządku, ale niestety drogi, a robią rzeczy, które można robić samemu, jak ktoś lubi oczywiście. Jeśli kosa w warunkach domowych, tygodniowo pracuje po 4-5 godzin to ceny części są dość istotne, a do markowego sprzętu, niestety są dość drogie. Póki chinol będzie działał, nie zmienię go.
Wojto, co do mocy, to 6KM z np 50cc, to jak 1800lm z XM-L, teoretycznie, da się, ale jak długo. Jaką masz pojemność silnika?