Witam wszystkich.
Chwilę temu jeszcze dość często bywałem pod wodą i wtedy nabyłem drogą kupna latarenkę wrakową marki LFM. Niestety popsuła się.tzn świeci ale tylko słabszy tryb tzn jakieś 20 % mocy. Od nowości dawała 800 lumenów i to wystarczało. Ale 160 to już trochę mało. W serwisie krzyknęli mi że ten model już nie naprawialny. Mogą wymienić głowicę na nowszą ja niechrześcijańską cenę. Patrząc po postach, linkach do diod i driverów to myślę, że tunning mojej latarenki da się zrobić za całkiem przyjemne pieniądze.Problem w tym , że ja jakoś tak słabo manualny jestem. I tu jest moja prośba. Może ktoś z Was, użytkowników miał z taką latarenką do czynienia. Jak każdy produkt LFM jest zrobiona bardzo smacznie i wymiana na inną, bardzo by mnie zabolała,nie tylko finansowo. Polubiłem ją w takiej formie graficznej jak jest. Tylko samego światła chce się więcej. Diody są trzy,aku 12,5 v mniej więcej.
Naprawa Latarki LFM
Witaj!
Pewno pomożemy, jednak wklepując w google "latarki LFM" pojawia się sporo różnych modeli, więc dobrze by było jak byś podał konkretnie co to za lampka, model, może jakieś foto. Na pewno to pomoże w pomocy
Pewno pomożemy, jednak wklepując w google "latarki LFM" pojawia się sporo różnych modeli, więc dobrze by było jak byś podał konkretnie co to za lampka, model, może jakieś foto. Na pewno to pomoże w pomocy

Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Z chęcią bym podał więcej szczegółów ale nie mam. Jedyne co pamiętam to że nazywała się Latarka wrakowa. Była to chyba pierwsza latarka dzielona tej firmy. Ma trzy diody, aku na 12v z hakiem i dawała 800Lm. Niestety nie ma już jej w ofercie LFM,więc nie ma także dobrych zdjęć. Środka także nie widać a nie bardzo widzę jak ją można rozebrać żeby dostać się do bebechów. Najprościej jest komuś ją zademonstrować. Jestem z Warszawy więc w ramach powiedzmy 100 km jestem nawet w stanie dowieźć ją do kogoś pomocnego.maciex93 pisze:Witaj!
[ Dodano: 17 Czerwiec 2014, 00:57 ]
Jeśli to pomoże to mogę zrobić fotki i wstawić tutaj. Ale widzę, że temat jakoś nie wywołał zainteresowania. Naprawdę nikt z LFM nie miał do czynienia? Czy na forum występują także pracownicy LFM? Szczerze mówiąc liczyłem na przynajmniej parę porad, uwag typu zwróć uwagę na to, tamto a to zrób w ten sposób. A tu odzewu brak. Trochę czuję się zawiedziony...rafixpol2 pisze:Z chęcią bym podał więcej szczegółów ale nie mam. Jedyne co pamiętam to że nazywała się Latarka wrakowa. Była to chyba pierwsza latarka dzielona tej firmy. Ma trzy diody, aku na 12v z hakiem i dawała 800Lm. Niestety nie ma już jej w ofercie LFM,więc nie ma także dobrych zdjęć. Środka także nie widać a nie bardzo widzę jak ją można rozebrać żeby dostać się do bebechów. Najprościej jest komuś ją zademonstrować. Jestem z Warszawy więc w ramach powiedzmy 100 km jestem nawet w stanie dowieźć ją do kogoś pomocnego.maciex93 pisze:Witaj!
[ Dodano: 4 Lipiec 2014, 09:57 ]
Wstawiam fotki:maciex93 pisze:Witaj!

Jakby żle się pokazywały to proszę Admina o niezbędne korekty.