Ciekawy temat się zrobił!
lennin, wszystko można podłączyć w jaki tylko chce się sposób! Problemem jest tylko, czy zadziała, albo będzie działać choć trochę dłużej, niż ułamek sekundy!

A tak serio, to też nie widzę tego podłączenia bezpośrednio do akusa! Jak chcesz korzystać z akumulatora 6V, to niestety trzeba zastosować dwa drivery! Dwie diody połączone szeregowo dadzą nam napięcie Vf przewyższające napięcie znamionowe akumulatora, więc trzeba by kombinować z jakimś step-up'em! Odradzam wszelkie sterowanie PWM-em! Mogłoby się okazać, że film tak oświetlonych tematów będzie mrugał! Myślę, że tu dobre byłyby drivery od Edima. W dodatku u niego tryb niski uzyskiwany jest bez pomocy PWM! (W przypadku akumulatora o większym napięciu wystarczyłby jeden Edimowy driver sterujący szeregowo połączonymi diodami!)
Rewelacją byłaby możliwość wymiany soczewek większy kąt do bliskich obiektów, mniejszy do dalszych!

(ale to tylko takie teoretyczne rozważania!

)
Proponuję też zajrzeć do wątku:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p ... cb9a#15707
gdzie można trochę poczytać o wierności oddawania barw!
Zaciekawiły mnie też lampki prezentowane przez bulitga! 80W to może być jakiś odpowiednik dla żarówki (halogenowej?), bo według mnie takiej mocy te lampki za chiny (

) nie uzyskają! Zwróciłem też uwagę na same diody zastosowane w pierwszej lampie! Wydaje się, że jest tam całkiem duuużo struktur! Co to?

Może "mocny" OSRAM? Gdyby jedna miała ok. 10W, to dawałaby mniej więcej tyle światła, co 40W halogen! Tylko, co wtedy z chłodzeniem w tak małej obudowie???
P. S. Bartex, poczytaj lepiej o zasilaniu diod, zanim cokolwiek podłączysz!!! Jak by co, to pytaj!