Kupiłem ładowarkę Opus BT-C3100 V2.1 na GearBest i wczoraj do mnie dotarła. Z testów i filmików wiedziałem że wentylator w niej jest mały, stosunkowo głośny i wkurzający. Teoretycznie według porównania wersja v2.1 powinna być cichsza ale u mnie to i tak hałas bardziej przypomina v1.0.
Sam w sobie dźwięk wentylatora jeszcze jakoś bym zniósł (zawsze można włączyć ładowanie w pomieszczeniu w którym się dużo nie przebywa) ale niestety w moim egzemplarzu dodatkowo czasem przy rozpędzaniu wentylator zaczyna chrobotać/warczeć, tak jakby coś go blokowało albo jakby wpadał w wibracje i zatrzymuje się. Robi tak ze 3-4 razy i w końcu normalnie się rozpędza. Może się mylę ale nie nazwałbym tego zachowania normalnym i raczej nie wróży to długiego życia wentylatorowi

Nie jest tak za każdym razem, dotychczas zdarzyło się chyba czterokrotnie ale mogę spróbować nagrać to na filmie.
To było moje pierwsze zamówienie w Chinach i nie jestem pewien co najlepiej będzie zrobić w tej sytuacji... Zwrócić się do GearBest? Uruchomić spór na PayPal-u?
Pozdrawiam serdecznie,
Crocodil