HID

...czyli nasze światełka okiem obiektywu... Tu chwalimy się naszymi latareczkami i wszystkim innym , co rozświetla nasze życie ;-)
DNF

HID

Post autor: DNF »

Witam
Urzeklo mnie to zdjecie i nie moglem sie powstrzymac. Pewno wiekszosc z Was widziala, ale moze jednak ktos nie widzial:)

Obrazek

Pozdrawiam
DNF
c++

Post autor: c++ »

Eeee...
A co w tym urzekającego??? :grin:

I chyba to nie jest HID- wydaje mi się, że swiecą barwą, żarówkową, moge się mylić :D
Ostatnio zmieniony piątek 04 sty 2008, 20:24 przez c++, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bosss

Post autor: bosss »

c++ to fakt mylisz sie to HID.DNF zapewniam Cię ze jak świecisz latarka która daje taki promień jest o niebo lepiej...
Ostatnio zmieniony piątek 04 sty 2008, 20:12 przez bosss, łącznie zmieniany 1 raz.
EDC: Nitecore Sens Mini CR2
Backup: Fenix PD12 CR123
Czołówka: Fenix HP05
Thrower: SkyRay KING
Rower: Nitecore P25 Smilodon
DNF

Ta moc, ten promien jest piekny:) Jeszcze pare osob tak poswieci o kosmici przyleca:)
Tylko wytlumacz mi co to "bardwą żarówkową":D
Edit
bosss nie bardzo zrozumialem ostatnie zdanie..co jest o niego lepiej?
Hoffer007

Post autor: Hoffer007 »

Przepraszam za odkopywanie trupa, ale przymiezam sie do budowy latarki na Hid i zszokowala mnie ta fota :|

Co to za HID ? Drogie to to ?
DNF

Witaj.
35W HID ma ok 2500-3000lm. Ten na zdjeciu ma ok 16000lm. HIDy to drogie zabawki, zwlaszcza balast do nich. Nie udalo mi sie znalezc balastu przystosowanego do latarek, jedynie trafilem na chinska firme, ktora sprzedaje HIDy 25W za 180$ (caly komplet + walizka).
Samochodowy HID czyli dwie lampy wyladowcze + dwie przetwornice + kable to koszt ok 350-400zl, a takie przetwornice raczej nie nadaja sie na male latarki, jedynie na wielkie szperacze, takie jak zaprezentowal Bosss.
Pozdrawiam
DNF
Hoffer007

Post autor: Hoffer007 »

DNF,
Wielkie dzieki! Super mi to wytlumaczyles.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ