Wreszcie zdecydowałem się na budowę własnego oświetlenia do roweru, jednak nie posiadam ogromnej wiedzy z zakresu elektroniki, więc zwracam się do Was.
- Źródłem światła będą zgodnie z tematem 2 diody XR-E (najprawdopodobniej z binu Q5).
- Optyka: Kolimatory z oferty Ledil'a. Jeden z nich owalny, drugi planuję 13° (14° w przypadku kwadratowej soczewki). Co o tym sądzicie? Moje trasy są mieszane, tzn. trochę szosy, trochę lasu.. Średnia prędkość to ok. 22km/h
- Obudowa: Albo profil alu 25mm/25mm, albo rurka alu fi26mm. W środku chce mieć jedynie kolimator, diodę i dodatkowy radiator. Nic więcej. W przypadku rurki mocowanie już mam. Dostępu do tokarki niestety brak, jedynie podstawowe narzędzia + imadło.
- Zasilanie: mogę mieć dowolny pakiet NiMH, napięcie zależnie od wymagań przetwornicy. Generalnie wolałbym nie wychodzić poza 9,6V - im niżej, tym lepiej (i taniej). Li-ion raczej sobie jeszcze odpuszcze..
- Przetwornica: No właśnie tu mam największy problem. Chcę żeby każda dioda dostawała min. 700mA. Rozważałem zakup tej, regulacja potencjometrem mi odpowiada. Pamiętam już, że ktoś (Tomek210

Temat przetwornicy zostawiam jeszcze otwarty.. może macie jakieś inne propozcje ? Jeśli tak, podzielcie się proszę.
Dodam jeszcze, że zakupy poza granicą nie wchodzą w grę. Najchętniej tylko przez allegro.
Czekam na Wasze sugestie.
Za ewentualne błędy przepraszam