na początek chciałem się przywitać i wyrazić uznanie dla fanatyków modowania latarek LED

Driver wybrałem, bo bardzo mi zależało na sterowaniu 2+6AMC, najczęściej jeżdżę ulicami po mieście, i tryby wysokiej sprawności 0-25% są idealne. Po testach nie mam do nich żadnych zastrzeżeń. Natomiast trochę zasmuciły mnie tryby >25%, gdzie kluczują już wszystkie AMC'ki. Wiem, że powoduje to większe straty mocy; wiem, że wraz ze wzrostem prądu rośnie Vf diody (XM-L2 przy 3A ma ok. 3,3V), i spodziewałem się, że stabilizacja będzie siadać wcześniej, niż w trybach niskich (liczyłem na ok. 3,7V). Niestety u mnie leci w dól praktycznie od 4,2V. Nie wiem, czy to normalne zjawisko, akurat na driverach za bardzo się nie znam, dlatego zamieszczam tabelkę z pomiarami i proszę o opinię.

http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... ca8413.jpg
P.S. Procedura pomiarowa - każdy pomiar dokonywałem 3x, w czasie ok. 2sekund. Miernik wysokiej klasy, przewody grube miedziane podłączone bezpośrednio do drivera w pigule (do masy dla pewności dałem 2 przewody). Zasilacz stabilizowany regulowany liniowy (mam też impulsowy, ale tu wolałem zastosować ten).
Pozdrawiam.