Zakupy w KAI

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Darek

Zakupy w KAI

Post autor: Darek »

Własnie dokonałem kontrolnego zakupu w KAI.Zamówienie 17.06 i dziś otrzymałem powiadomienie o wysyłce.Ciekawe kiedy dojdzie.Reflektor Tiablo A9 OP.
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

A co ważniejsze czy dostaniesz to co zamawiałeś ;)
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
wojtasss75

Post autor: wojtasss75 »

U mnie na zamówieniu jest napisane Status; back order.Nie zawsze mogę się też zalogować. :( Czy może ktoś miał podobnie??
emerel

Post autor: emerel »

Mam taką historyjkę:
kupiłem w KD latarkę 2-Mode HAIII Tough Tactic R2 Flashight (1*18650). Jestem pod "wrażeniem": wadliwa szybka (ryski i malutkie bąbelki), uszkodzone body w szerszym miejscu przy wyłączniku (odpryski alu), klips z odpryskiem farby, lekko rdzewiejący, brak jednego oringa, dziurka na wylot pod jedną ze śrubek klipsa, anodyzacja raczej nie HAIII (sądząc po odpryskach). Nie miałem jeszcze takiego bubla, dlatego opisałem sytuację na sales@kaidomain.com z sugestią obniżenia ceny... Stąd moje pytanie: czy miał już ktoś z nimi podobne doświadczenia i ile % zwrotu wartości latarki można oczekiwać? Mam im odpisać, ile proponuję, ale nie chciałbym przesadzić :) Za info będę wdzięczny.

Zauważyłem też, że moduł nie przylega dobrze do wnętrza body. Z jednej strony opiera się na pierścieniu przy szybce, z drugiej sprężynka dociska do krawędzi wewnątrz body. Część głowicy jest jakieś 3-4 mm za długa, przez co niemal nie ma styku modułu z obudową i ciepełko nie ma za bardzo jak uciekać.
Awatar użytkownika
Darek

Kupiłem u nich VB-16 z diodą pochlapaną klejem ale nie reklamowałem bo nie wiedziałem gdzie.Na DX jest to prościej zrobione tam wiadomo co i jak .
Awatar użytkownika
lennin

Z KAI jezeli nawet odpiszą będziesz miał walkę o odzyskanie kasy. U mnie reklamacja niedziałającego laserka trwała 3 miesiące mimo iż na ich prośbe odesłałem sprzęt do HK. Teraz czekam na paczkę do której musiałem dokupić tracking za 4$ a wysyłka kosztowała mnie 20zł bo priorytetem puściłem do nich :/ Mam same złe doświadczenia z nimi.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
wojtasss75

No to super jeżeli tak mówicie :(
Awatar użytkownika
lennin

Inni nie mają chyba takich przejść jak ja :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Takich to nie, ale jedno zamówienie oni odwołali a dwa ja odwołałem po dłuuugim czekaniu lub po informacji że owszem, może i mają, ale musze dopłacić jak chcę dostać bo cena wzrosła - a zapłaciłem już wcześniej przy składaniu zamowienia. Tak więc osobiście mam pewien dystans do tego sklepu...
Pozdr.
Pikom
tisher

Post autor: tisher »

ponad miesiac temu zakupilem jakies bzdurki za 10$ bez trackingu i czekam... ciekawe czy dojdzie :)
Awatar użytkownika
Darek

Z tego co czytam to chyba skasuje ten sklep z ulubionych ,chociaż nieraz są szybsi od DX.
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Szkiełka powlekane warto tam kupować. Taniej chyba nigdzie się nie znajdzie.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Awatar użytkownika
lennin

Szybki sa ok ale nie wszystkie zamówiłem jakieś nowe tańsze o kilka centów od poprzednich bo nie mogłem ich odszukać i są straszne :/
Obrazek Obrazek
wojtasss75

Doszła do mnie upragniona przesyłka,tylko szkopół w tym że nie mogę się ponoownie zalogować.Wyświetla mi wtedy to( Important Message
The e-mail address and password you entered do not match any accounts on record. Please make sure that you have correctly entered the e-mail address associated with your Kaidomain.com account)
Od razu po złożeniu zamówienia nie mogłem się zalogować choć paczkę otrzymałem.Bardzo prosiłbym o pomoc.Z paczką z DX też mam problem :(
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

wojtasss75 - pytanie zasadnicze - czy aby założyłeś konto na KAI? Jeśli tak, to użyj opcji w prawy dolnym rogu strony: Forgot your password? Click here - dostaniesz wtedy na e-mail którego użyłes przy rejestracji przypomnienie hasła... Jeśli nie zakładałeś konta, to załóż (z tym samym adresem e-mail jak przy zakupie).
Pozdr.
Pikom
ODPOWIEDZ