Witajta ludziska
Własnie rozmawiałem z Kolegą na którego serwerze bez Jego wiedzy postawiłem nasze forum. Nie gniewa się, hehe, jest nawet za i póki co nie chce żadnej kasy.wszystko zalezy od ruchu jaki będziemy generowali. Zobowiazałem się, że gdyby była taka potrzeba to czekamy na informację. Srerwer ten, a raczej przestrzeń na serwerze jest dzierżawiona od home.pl, chyba największego polskiego providera. Mam u nich skrzynkę mailowa i witrynkę od lat i b.sobie chwalę.Moim skromnym zdaniem w tej chwili forum działa genialnie dobrze w porównaniu do torch.pl. C++ proponował zamieszczanie reklam, nie wiem na czym to ma polegać ale ja nie cierpie jak mi się jakieś reklamy wałęsają i wolał bym zeby zostało tak jak jest, chyba że z czasem sponsorzy latarkowi się pojawią, będzie można to przemysleć.
Co Wy na to?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 11 lip 2011, 21:07 przez Calineczka, łącznie zmieniany 1 raz.
Calineczka pisze:Witajta ludziska
Własnie rozmawiałem z Kolegą na którego serwerze bez Jego wiedzy postawiłem nasze forum. Nie gniewa się, hehe, jest nawet za i póki co nie chce żadnej kasy.wszystko zalezy od ruchu jaki będziemy generowali. Zobowiazałem się, że gdyby była taka potrzeba to czekamy na informację. Srerwer ten, a raczej przestrzeń na serwerze jest dzierżawiona od home.pl, chyba największego polskiego providera. Mam u nich skrzynkę mailowa i witrynkę od lat i b.sobie chwalę.Moim skromnym zdaniem w tej chwili forum działa genialnie dobrze w porównaniu do torch.pl. C++ proponował zamieszczanie reklam, nie wiem na czym to ma polegać ale ja nie cierpie jak mi się jakieś reklamy wałęsają i wolał bym zeby zostało tak jak jest, chyba że z czasem sponsorzy latarkowi się pojawią, będzie można to przemysleć.
Co Wy na to?
Forum rzeczywiście działą bardzo dobrze. Tylko jakaś łatwiejsza nazwa by się przydała... Ale myśle, że powinniśmy naszą strone do google dać, cobyśmyw sieci zainstnieli
C++ , a wiesz jak to sie robi?
ja nie
NAzwa jest robocza, masz racje, ja sam sie musze zastanawiac przy pisaniu.Zastanawialem sie tez nad domena ladniejsza, platna, do pomyslenia, np. swiatełka.eu, pl, com, ledoholicy.pl ...mozecie tu wpisywac propozycje.Pomyslimy o tym pozniej...bo to kosztuje
Calineczka pisze:C++ , a wiesz jak to sie robi?
ja nie
NAzwa jest robocza, masz racje, ja sam sie musze zastanawiac przy pisaniu.Zastanawialem sie tez nad domena ladniejsza, platna, do pomyslenia, np. swiatełka.eu, pl, com, ledoholicy.pl ...mozecie tu wpisywac propozycje.Pomyslimy o tym pozniej...bo to kosztuje
Tak, i dlatego dobrze jest dać jakieś reklamy (wiem, uczepiłe się)
C++, jak to się robi? Z checia sie naucze...dzieki!!!!
Co do domeny wolal bym polskojezyczna, nie jestem zwolennikiem wsadzania wszedzie obcojezycznych zwrotow.
Calineczka pisze:O, tez ladnie...tylko proponuje sprawdzac domene czy nie jest zajeta zanim sie ja poda.
To co, bedziem robic wlasna domene?Jak to widzicie czasowo?
W parenaście godzin się to zrobi...
Proponuje domene .eu na home.pl. Jest najtańsza, ale chyba najbardziej światowa
A póki co może damy na prv.pl. To jest bezpłatne, a reklamy chyba można wyłączyć w razie czgo za niewielkie pieniądze... Albo rzyć na reklamach... Ale za free...