Phantom, ja refy OP traktuję jako środki dzięki którym mamy ładnie rozłożony beam, nie oceniam ich pod katem zasięgu bo nie do tego są według mnie przeznaczone. Co do porównania refów C2 jak i A9 to mam te dwa

i wiem ze A9 jest głębszy, fakt zwiększy to jego zasięg a co za tym idzie skupienie jednak doświetla mniej boku, co w refie C2 pewnie jest mocniejsze. Duży ref OP jak najbardziej ale do P7 lub MC-E, jeżeli chodzi o zasięg to tylko SMO,ja tak do tego podchodzę. Jeżeli mam latarkę z dużą głowicą to chciał bym to wykorzystać do dużego zasięgu, gdy świecę pod nogi wolę użyć 26,5mm OP niż 40mm bo ma to świecić szeroko a nie daleko. Nie bardzo według mnie jest sens w tym by robić duży ref OP który to nie będzie miał nigdy zasięgu SMO jak i nie spełni roli światła pod nogi bo i tak beam będzie dość mocno skupiony co nie jest za wygodne podczas poruszania się w terenie.
A jeżeli chodzi o ref SMO A9 to według mnie najlepszy ref do Thowera, w moich oczach lepszy od DBS-a więc go Darku polecam Ci mocno, jak masz ochotę na kolejne latarki to myślę iż był byś z niego bardzo zadowolony

.
Pozdrawiam koledzy.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.