Ja dla odmiany, żeby nie zanudzać chciałbym zapytać o latarkę

Przechodząc do meritum - potrzebuję latarki do EDC i na przód roweru MTB do jazdy(z racji wieku) absolutnie nie hardkorowej. Przeglądałem forum i zdecydowałem, że mam do wyboru Convoy S2+ albo Solarforce L2P 970lm XM-L2 U3 3D program. Ponieważ jestem w sprawach światłości totalnym lajkonikiem, proszę o odpowiedzi na moje, może nie najmądrzejsze pytania.
Kolega Dariusz70 oferuje Convoy S2+ w sklepiku forumowym, a na allegro znalazłem Solarforce L2P 970lm XM-L2 U3 3D konfig od kolegi Cafel . http://allegro.pl/latarka-solarforce-l2 ... 02596.html
Gdyby ktoś z kolegów lub sam sprzedający mógłby w prostych żołnierskich słowach wyjaśnić mi czym się różnią (oczywiście oprócz ceny), która będzie lepsza do moich celów, który driver wybrać, czy do użytku na rower konieczna jest zmiana położenia przełącznika z boku na tył latarki (znalazłem sprzeczne info). Wykresy i opisy techniczne, mnogość sterowników, kolimatorów i innych różności są dla mnie nie do ogarnięcia. Chcę wydać tyle ile potrzeba na rzecz, która spełni moje oczekiwania jednocześnie nie przepłacając za wodotryski, których jako zwykły użytkownik pewnie nie wykorzystam.
Dziękuję z góry za pomoc i cierpliwość
pozdrawiam
Acid69