Witam
Może być bardzo trudno zrealizować Twój projekt, którego sens jest dyskusyjny.
Przede wszystkim, przedstawiona latarka ma plastykową obudowę, co w znacznym stopniu utrudnia odprowadzanie ciepła z diody.
Jak wiesz istotą pracy żarówki jest wysoka temperatura żarnika, czyli elementu, który świeci, w przypadku diody jest odwrotnie większą skuteczność oświetlenia osiąga przy niższej temperaturze, zbyt wysoka, może doprowadzić do zniszczenia diody. Tak więc o ile żarówkę zostawiamy "na pastwę losu" i sobie dobrze radzi, to o diodę musimy dbać i ją chłodzić.
Można założyć dodatkowy radiator, jedanak o ile w przypadku lampki rowerowej ma to jakiś sens, to w przypadku latarki przenośnej jest to bardzo mało praktyczne rozwiązanie. Chyba, żeby całą tylną część zastąpić blachą aluminiową
Wyłącznik tej latarki jest wyjątkowo podłej jakości i raczej nie poradzi sobie ze skutecznym przesyłem prądu o wartości 1A, bardzo szybko ulegnie uszkodzeniu i będzie powodował znaczne straty energii.
Kolimatora o tej średnicy napewno nie dostaniesz, a i reflektor o podanych wymiarach (przede wszystkim mała głębokość) jest raczej nie do zdobycia. Jedynym wyjściem jest przeróbka oryginalnego reflektora.
Przy kosztach, które będziesz musiał ponieść na zakup elementów i dużego wkładu pracy z miernym efektem końcowym, jest to więc dyskusyjne rozwiązanie.
Moja propozycja: Podarować sobie, i kupić coś, co bardziej nadaje się do przeróbki. Jeśli jednak się nie rozmyślisz to:
Założyć dokładnie dopasowany kawałek blachy aluminiowej w miejsce tylnej ścianki, do niej przykręcić diodę na odpowiednim dystansie. Prerobić oryginalny reflektor i dopasować do diody (będzie wtedy bardzo płaski z dużym otworem po środku).
Zamontować dobry włącznik, zasilanie przerobić na 4 x AA lub, zakupić akumulatroki Li-Poly (modelarskie, do helikopterów) ładnie się tam zmieszczą bo są płaskie i dostarczają napięcia 12,6V co jest idealnym rozwiązaniem do zastosowania przetwornicy step-down, duża wada to konieczność zakupu odpowiedniej ładowarki, ale będziesz dysponował żródłem zasilania zdolnym napędzić trzy diody MC-E
Pozdrawiam