1. Czy jest możliwość kupienia całego modułu latarki tego aluminiowego albo samego sterownika ?
2. Jak sprawdzić czy dioda jest ok
3. Jak można to naprawić ewentualnie ?

Cześć,conti pisze:Witam wszystkich i liczę na Waszą pomoc, dałem znajomemu latarkę UltraFire WF-502B do obejrzenia bo był zachwycony jak działa i tak oglądał że rozkręcił i założył aku odwrotnie (18650). Latarka już nie zaświeciła - po rozebraniu okazało się że elektroniczny sterownik jest spalony. Nie wiem czy dioda jest uszkodzona bo nie wiem jak sprawdzić , nie znam parametrów diody.
1. Czy jest możliwość kupienia całego modułu latarki tego aluminiowego albo samego sterownika ?
3. Jak można to naprawić ewentualnie ?
Ad 1 - tak, mozesz kupic cały moduł lub sam sterownik - to drugie rozwiązanie jest bardziej ekonomiczne i rozsądne - org sterowniki są kiepskawe.conti pisze: 1. Czy jest możliwość kupienia całego modułu latarki tego aluminiowego albo samego sterownika ?
Popatrz też na ten driver - według mnie idealny do tej latarki: Df&Caliconti pisze: Czy ktos ma takie cos na sprzedaż ?
100 % racjaCalineczka pisze:Conti, witaj
proszę na przyszlosc PRECYZOWAĆ temat!!!!!!!!!! Wszystkie posty mogły by się w tym dziale tak jak twój tytułowac, prawda? No