Nie, nie będzie. To wersja 10-series 3-parallel i zgodnie z kartą ma max. prąd 1200mA. Podstawa to jednak dokładne wygładzenie powierzchni przed posadzeniem COBa. Dla mnie kompletnie bez sensu byłoby po raz kolejny montowanie tam szajsu, który tam siedział w oryginale. Żeby zaoszczędzić 2-3zł? Nawet nie wiem jakie są ceny za te chińskie guano-coby, ale ja bym tego nawet za darmo nie chciał, bo nie lubuję się w zbieraniu śmieci.romanz pisze:Czy dla tej diody z TME prąd w okolicach 960 mA nie będzie za duży. Ja te 10 Wat COB zasilam maksymalnie 800 mA, Swiecą ponad dwa lata.
Dzięki Bocian. Jeśli chodzi o podłoże tu już wyczyściłem i spolerowałem trochę. Wygląda dużo lepiej ale pewnie szału nie będzie bo to jakieś odlewy i mimo spolerowania są jakieś mikropory. Na pewno będzie dużo lepiej niż było bo podczas czyszczenia zauważyłem że pasta która była była razem z jakimiś małymi pruchami przez co dioda wisiała w powietrzu a warstwa pasty to jakieś prawie pół mm co jest niedopuszczalne.Bocian pisze:Nie, nie będzie. To wersja 10-series 3-parallel i zgodnie z kartą ma max. prąd 1200mA. Podstawa to jednak dokładne wygładzenie powierzchni przed posadzeniem COBa. Dla mnie kompletnie bez sensu byłoby po raz kolejny montowanie tam szajsu, który tam siedział w oryginale. Żeby zaoszczędzić 2-3zł? Nawet nie wiem jakie są ceny za te chińskie guano-coby, ale ja bym tego nawet za darmo nie chciał, bo nie lubuję się w zbieraniu śmieci.romanz pisze:Czy dla tej diody z TME prąd w okolicach 960 mA nie będzie za duży. Ja te 10 Wat COB zasilam maksymalnie 800 mA, Swiecą ponad dwa lata.
kupiłem sobie. Ale to fajne: napięcie przewodzenia około 9-9,2V nawet przy 1200mA (Chiński przy 900mA ma ponad 12V).
Argument za - nie trzeba bawić się z montowaniem (gotowe otwory montażowe). Jeśli komuś zależy na szybkiej podmianie to jak najbardziejBocian pisze:skaktus, ja Cię proszę, nie namawiaj userów do montowania w ten produkt z powrotem tego czegoś... Jeśli jednak chcesz to przedstaw proszę argumenty za.
W jaki sposób dokonałeś tych pomiarów przewodzenia na diodzie ? Mogę takie testy też wykonać typowym tanim miernikiem ?ptja pisze:kupiłem sobie. Ale to fajne: napięcie przewodzenia około 9-9,2V nawet przy 1200mA (Chiński przy 900mA ma ponad 12V).
Przy tym samym prądzie (czyli mocy mniejszej!) luksomierz pokazał prawie 2x więcej dla liteona z tej samej odległości.