Jaka latareczkę na większą odległość zwierzęta itp.

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
tervikw

Jaka latareczkę na większą odległość zwierzęta itp.

Post autor: tervikw »

Witam.
Co tam ciekawego kupić powiedzmy do 250 zł aby oświetlić co za zwierze podchodzi albo w złych intencjach człowiek. Zależy mi by poświecić raczej w oddali co tam się czai. Kilka pól do przodu powiedzmy od 50 do 400m. Czasem jakiś nocny spacer lasy, potoki. Więc chyba jakiś szperacz. Wstępnie wybrałem Flashlight Convoy L21B with KW CSLNM1.TG, KW CSLPM1.TG, KW CULPM1.TG, Linterna Led 21700 Flash na Aliexpress. Gdzieś ktoś mi to polecił. Trochę drogo 268 zł. Może być coś z Polski ale Chiny żaden problem jeżeli warto.
rotan

Re: Jaka latareczkę na większą odległość zwierzęta itp.

Post autor: rotan »

Może Astrolux FT03?
Śmiało dorwiesz za 2 stówy (lub nawet mniej), a ~900m które daje to w dalszym ciągu elegancki zasięg
W dodatku tam masz płynną zmianę natężenia światła, bardzo wygodna funkcja
Mociumpel

Post autor: Mociumpel »

Astrolux ft03 to klasyk. W wersji sst40 jest to 900 metrów zasięgu, przy czym raczej z bliska do 20m nieużyteczna bo bardzo punktowa, coś jak łabędź - zanim rozwinie skrzydła musi pobiegać po wodzie do minimalnej prędkości, potem jest ładny 😁. Od siebie do 500m zalecałbym wersję z xhp50. 2 - wprawdzie świeci bliżej (750m) ale szerzej i mocniej. Użyteczna od zera do 500m potem lepszy jest sst40. Tu masz z ogniwem z Czech https://m.banggood.com/pl/Wholesale-War ... m-alsolike
tervikw

Post autor: tervikw »

Dzięki chyba ją wezmę. Nigdy nie sądziłem ze w miare latarki kosztują na stówki...
Mociumpel

Post autor: Mociumpel »

jeszcze 1,5 roku temu przed VAT-em i cłem kosztowała 150 zeta - znak czasów gdy podatki podatki podatki ...
ODPOWIEDZ