Pomimo bomby we wrocku i ewakuacji firmy (było ciekawie- wszystkich wygonili z budynku, ale to skutki pracy koło wykopów przyszłeho Hiltona) poczta dostarczyła latareczkę moja ulubioną CRke by Mar3 i mogłem się dzisiaj troszkę pobawić w Jak To Działa, albo Co Może Kontroler Flagiusza

Start macania był ciekawy- włączenie lampki i jest fajnie - niski tryb Low (czego brakuje w driverach z DX czy kai) , potem trochę zamieszania- o co chodzi w zmianach itd ?
skorzystałem z szybkiego opisu:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=260
i było lepiej
Może nie idealnie, ale trzeba się uczyć nowości

Dostałem wersję rozwojową z 3 grupami :
1. 3 tryby mocy o poziomach definiowalnych przez użytkownika
2. Tryby specjalne - jest tego z naście, sporo jest ciekawych i odmiennych od tych znanych z driverów dostępnych z DX czy kai- tryb żarówki z przygasaniem światła jest super, albo mryganie co parę sekund
3. Tryby awaryjne- mamy tu tryb (chyba) medium, potem SOS a potem beacon (lampka mruga mocnym światłem co 10s- oj bateria by starczyła- no nie wiem na ile, ale na baaardzo długo- przydatne jako lokalizator)
i oczywiście setup, który najsłabiej znam na razie

To co mnie urzekło:
* możliwość programowania mocy każdego trybu z grupy 1
* ciekawe i nowatorskie tryby specjalne w grupie 2
* niezłe dopasowanie trybów awaryjnych (ja bym może zostawił ino SOS i beacon...)
* mega szacun - nawet w trybie low lampka nie ma objawu mrugania- znaczy jest Flcker Free )często zdarza się, że w trybie słabej mocy , lampka mruga w sposób drażniący- znaczy światło nie jest stabilne ale wygląda jak przepalona i mrygająca jarzeniówka)
* bardzo prosty sposób przełączania trybów (wystarczy kliknięcie i mamy następny tryb w grupie)
* bardzo fajne przełączanie się pomiędzy grupami- 2 kliknięcia i jesteśmy w następnej grupie (to mi pasuje, bo działa niezależnie od czasu świecenia w danym trybie)
* w każdej grupie jest pamięć ostatniego trybu, czyli jeśli przechodzimy do innej grupu, uruchamiany jest oatatnio używany tryb (i zapamiętany) w danej grupie- jest to nowum, ponieważ w innych driverach po zmianie grupy uruchamiany jest tryb 1y z tej grupy- tutaj możemy mieć przykładowo tryb low 1 1ej grupy i potem np strobo z grupy 2ej- jest to pamiętane, nawet po wyjęciu zasilania itd

Tryb low jest naprawdę LOW - można wręcz zajrzeć diodzie w jej oczko nie będa oślepionym a to oznacza naprawdę bardzo długi czas działania oraz mozliwość spokojnego uruchomienia lampki w nocy bez ryzyka oślepienia siebie lub innych, tryb idealny do poszukania czegoś koło siebie, lub spojrzenia na mapę bez utraty nocnego widzenia
Co mi mniej pasuje- ale uczę się...
* wejście do setupu przez 3 kliknięcia- trzeba być szybkim i trafić (3 kliki o czasie max do 0.1s i w czasie- tego nie wiem, ale szybko) nie zawsze wychodzi
* programowanie mocy światełka- genialna sprawa- ale w trybach krańcowych (jest do wybory 9 poziomów) jest mrygniecie oznaczające koniec zakresu, przy max low i max high jest to słabo widoczne, może warto dać dłuższy czas, lub np. 2-3 mrygnięcia
* pierdoła w zasadzie lepszy opis co jest w trybie programowania- ale juz wiem,że programuje się kolejno tryby użytkownika ( po kolei) a potem inne funkcje- tutaj ważne, żeby być uważnym ale raczej rzadko się to robi, w sumie bardzo rzadko.
A teraz osłodzę (ale warto i należy) - Driver Mi Bardzo Pasuje- no jest po prostu SUPERRR

ps
w planach jest film z trybów specjalnych, ale Arek ma rację, że strobo aparat nie złapie- za szybkie to jest- ale i tak spróbuję w weekend

ps2
Dziękuję Arku za możliwość pomacania i używania