Witam, oto co właśnie ukończyłem, jak widać 5xXP-G z soczewką Ledlinka nie poleży w spokoju przy mnie

, tym razem lampka do ręki . Tak jak wspomniałem wcześniej, ciekawy driver od Edima pozwala na wiele, uważam go za bardzo ciekawy projekt i widzę w nim potencjał. Na pewno zobaczycie kilka nowych światełek właśnie z tą elektroniką w środku, trwają prace nad nowym oprogramowaniem które pozwoli na własne definiowanie mocy poszczególnych trybów jak i będzie rozpoznawał dwa progi napięć zasilających, posiada też opcję sterowania nisko prądowego ( kontaktrony, lub inne włączniki o małej obciążalności ) którą zastosuję w lampkach do nurkowania.
W tej konstrukcji zasilanie wynosi 8,4V , opracowałem w związku z tym nowy koszyk który po wstępnych testach uważam za udaną konstrukcję, mieści 4szt 18650, połączone równolegle po 2 szt a następnie szeregowo. Bez problemu można połączyć wszystkie aku równolegle lub wszystkie szeregowo, technicznie nie jest to ograniczone. A tak oto powstał nowy rozciemniacz

.

Lampkę złożyłem i wysłałem do nowego właściciela, nawet sobie nie poświeciłem

, tak kiepsko troszkę.
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.