Chcę złożyć sobie lampkę,która ma mi służyć do roweru na przód.
Zainspirowany tym : http://www.wykop.pl/ramka/252187/czesto ... po-ciemku/ postanowiłem dalej drążyć dalej temat...aż trafiłem tutaj.

Po lekkim "przebiegnięciu się" po forum lekko zbaraniałem. Oczywiście bardzo pozytywnie.
Czego wymagam ?
Możliwie jak najwięcej za jak najmniej... Pewnie nie do wykonania, lecz jakiś złoty środek trzeba znaleźć. W chwili obecnej zainteresowały mnie te diody
KLIK .
Widzę,że wiele osób z takich lub podobnych korzysta.
Pytanie 1 : Czy takie diody są wystarczające do podanego przeze celu w ilości np. 2 ?
Pyt. 2 : Jak to ustrojstwo zasilać, by wyduszać możliwie jak najwięcej lumenów? Czy dałoby radę zasilać to Aku AA? Czy koniczne będzie użycie ogniw 18650 ? Nie ukrywam,że wolałbym AKU AA. Lecz jeśli warto to się zacznę zastanawiać.
W chwili obecnej posiadam Eneloopy 2000 mAh. Oczywiście oprócz diod i zasilania będzie potrzebna mi jakaś obudowa do tego, jakieś soczewki i uchwyt prawdopodobnie do mostka. Przydałoby się oczywiście jakoś sterować tymi diodami rozumiem,że do tego potrzebny będzie jakiś tzw. driver. Lecz tu już zupełnie nie wiem jaki. Najlepiej by miał 2-3 tryby świecenia. Na 100% lub odrobinę mniej by wydłużyć żywotność diodek i dwa mniejsze.
Nie wiem na ile to starałem się opisać powyżej ma sens, lecz starałem się coś wymyślić. Nie odrzucam gotowych konstrukcji i Waszych podpowiedzi wręcz przeciwnie bardzo na nie liczę, może nie warto bawić się w składanie czegoś tak skromnego samemu i lepiej kupić coś gotowego ? Jak uważacie? Oglądając tą konstrukcję 24-watową nabieram chęci do własnej konstrukcji. Może ktoś wie jakie diody wykorzystano w tej konstrukcji oraz na ile te zdjęcia są wiarygodne?
Pozdrawiam wszystkich oświeconych i czekam na wasze wywody