Calineczka pisze:zanim znowu zepsuję sobie swojego Wildfire
A zepsułaś już? Osobiście uważam, że aby poważnie uwalić nasze zabawki trzeba naprawdę niesamowitych umiejętności
Nie wiem jak na Wildfire, ale na Milestone'a mamy tkz. OpenRecovery a w nim Nandroid backup. Umożliwia modowanie(themy, fixy, rootowanie, podkręcanie) oraz tworzenie backupów. Możliwe, że ten unrevoked to taki odpowiednik tego co my mamy.
krzycho123 pisze:ja nie robię nigdy pełnegi backupu
Ja wręcz odwrotnie: pełną kopię robię praktycznie zawsze, niezależnie od tego czy wgrywam inny ROM czy tylko podkręcam. Osobiście poszedł bym się wieszać gdybym wszystko stracił.
Same aplikacje to mały problem: można albo ściągnąć z marketu albo wgrać sobie z internetu. Głównie rozchodzi mi się o dane tych aplikacji: ustawienia LauncherPro, notatki z Notesu, postępy w grach, profile w Setting Profiles i oczywiście alarmy z Alarm Clock Plus a także wiele innych mniej znaczących.
krzycho123 pisze:bo programy są stałe aktualizowane
Cóż, głównym celem tworzenia kopii jest zapewnienie sobie ogólnego bezpieczeństwa. Flashowanie pójdzie nie tak, coś się nie uda i... 'tracisz' wszystko. Dla większości to może nie być problem - ot, wgrają sobie programy od nowa, ale dla takich ludzi jak byłby to niezły powód do płaczu
Dwa tygodnie temu zmieniałem ROM i byłem zmuszony zrobić full wipe. Zrobienie listy aplikacji, stworzenie backupów i ogólne przygotowanie zajęło mi chyba godzinę. Całość włącznie z wgraniem ROMu i przywróceniem wszystkich aplikacji zajęło około 3godzin. Czas jak widać różni się od tych twoich 10 minut

Nienawidzę tego typu przenosin
krzycho123 pisze:kontakty na SIM
Z tym to chyba sobie żartujesz...?
krzycho123 pisze:i masz czysty fon bez jakieś plików cache
W ustawieniach aplikacji możesz usunąć wszystkie jej dane lub pamięć podręczną, co oznacza, że aplikacja będzie zupełnie czysta : )
Ogólnie to zakochałem się w Androidzie. Nie wyobrażam sobie powrotu do zacofanych systemów Nokii na których pracowałem przez ostatnie kilka lat. Czuje świeżość i dokładną kontrolę nad wszystkim. Wszelkie aplikacje to po prostu magia, bo są dokładnie tym co sam wybrałem i sam zainstalowałem więc są idealnie dostosowane do moich potrzeb.