Mam następujący problem. Jakiś czas temu kupiłem światła do jazdy w dzień na diodach power 2x5 led (1W; max 350mA; 3,2-3,6V). Po zamontowaniu okazało się, że zakłócają radio i połowa stacji nie odbiera więc postanowiłem przerobić ich zasilanie - wyrzuciłem cewki i dałem zasilanie na stabilizatorze LM317T z rezystorem R4,7Ω (R=1,25V/4,7Ω=265mA). Diody są zasilane w dwóch gałęziach - w jednej są trzy diody w szeregu a w drugiej dwie. podłączyłem zasilanie tak jak na schemacie poniżej ale jest problem z gałęzią 2xLED - diody świecą dużo jaśniej, bardzo się grzeją, radiator który je chłodzi prawie parzy. Raz musiałem już je wymieniać bo się spaliły. Zmodyfikowałem układ i do szeregu 2xLED dodałem cztery diody prostownicze 1A aby zasymulować obecność trzeciej diody ale raczej nic to nie dało. Podłączyłem na parę min układ i nadal bardzo się grzeją. Mierzyłem mulitimetrem i przy zasilaniu z akumulatora 12,6V idzie na te dwie po 3,6V (na każdą) a na trzy po 2,9V. Po uruchomieniu silnika kiedy wzrośnie ładowanie na pewno pójdzie więcej. Gdzie zrobiłem błąd? Co jest nie tak?