Mam nadzieję, że zakładając wątek typu "first build - HELP" nie narażę się na gromy od modaretorów.
W kwestii oświetlenia led raczej jestem zielony, ale temat mnie zainteresował i chętnie bym sobie podłubał w zimowe wieczory.
Byłbym rad, jeśli ktoś poświęciłby kilka chwil i poradził co i jak.
Zacząłem najpierw zastanawiać się nad obudową. Szukając rozwiązania możliwie prostego, wymyśliłem ( no dobra trochę zwaliłem z inych projektów ) coś takiego. Podstawowym "budulcem" miałby być aluminiowy profil zam. 50mm x 50mm x 5mm o długości ok 70,80mm.

1. Czy taka konstrukcja wystarczy aby odebrać ciepło ? ( np.z 2 x XM-L. Wg. spec. 1W ze 100 lm; byłoby tego z 2000 lm ok. 20W, tak ? )
2. Czy do przyklejejnia
- modułu diody
- radiatora wewnątrz obudowy
- połączenia obu modułów ( x na rys. )
może posłużyć klej Arctic na bazie srebra ? ( czy lepiej nieprzewodzący prądu silikon FUJIK ?)
3. Można zabezpieczyć front ( soczewki ) panelem z jakieś pleksy ?( wyczytałem na Waszym forum, że obniża to ilość emitowanego światła )
Czy też nie przysłaniać już soczewek ( tylko wyciąć otwory w przedniej maskownicy na soczewki i je uszczelnić ( silikon ? klej termo ? )
Wstępnie myślałem nad soczewkami Ledil Eva (http://www.ledil.com/index.php?page=xm-l)
Będę wdzięczny za wszelki sugestie