Witaj,
Po pierwsze nie polecam NiteCore D10 - wkurza mnie, jak latarka zjada ogniwa w trybie czuwania...
Osobiście używam NiteCore NDI - nie ma płynnej regulacji itp. ale jak dla mnie bardzo wygodna i użyteczna latarka. Mały twardziel! Dostaniesz w kraju za mniej niż 280.
Zwróć też uwagę na kształt, wymiary, proporcje, wielkość reflektora - czego szukasz? Zasięgu? Ładnego rozkładu promienia? Określonej barwy światła?
Dereelight - obie wskazane wersje są bardzo przyjemne, przyzwoite światełka, ale po pierwsze uważaj, niektórzy przeginają z opisami parametrów / osiągów

Ogólnie jednak warto zwrócić na nie uwagę, zwłaszcza przy takich cenach jakie są teraz. Osobiście nie widzi mi się głowica Javelin...
Wskazana Olight - po dotychczasowych doświadczeniach z diodami S2 nie brałbym bez wcześniejszego osobistego sprawdzenia barwy światła...
Inne Olight - jak z porządnymi diodami (XP-G R5 na przykład) to całkiem niezły pomysł.
EagleTac - też niezłe produkty, ale żadnej latarki na 1xAA nie miałem na dłużej w testach. Raczej nie widzą mi się ich duże głowice, wolę serię P100C2 / P100A2 - ale to na dwa ogniwa.
PS
No jak widzę Dereelight C2H Cree XP-G R5 OP jest do kupienia poniżej 180 PLN
Po prostu szok jakie ceny...
Pozdr.
Pikom