greg pisze:Dobre... proponuję klawiaturę z 16-toma przyciskami, pod każdym z nich predefiniowana obelga, którą można w dowolnym momencie wysłać pod adresem złego kierowcy auta na skrzyżowaniu

Kierowcy aut nie są źli, może niektórzy po prostu są lekko głupi, tak samo jak niektórzy rowerzyści ...
cudny pisze:Niezły bajer, trochę poszukałem i chyba płytka w wersji smd jest Twojego autorstwa tak? To może się podzielisz?

A apropo, z jaką prędkością trzeba jechać, żeby było nieźle widać?
Tak, cały projekt jest mojego autorstwa (no może idea nie jest, ale ciężko ponownie odkryc koło). Program pisany oczywiście w C. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany PCB to mogę odsprzedać (obwód dwustronny z soldermaską) zarówno samo PCB jak i zmontowane urzadzenie, ale ponieważ to nie giełda i tu nie wolno sprzedawać to jeżeli będą chetni to wystawię to w w odpowiednim dziale. Jeżeli chcecie projekt w Protelu to też mogę udostepnić ale tylko na PW.
A propos, stabilność wyświetlanego tekstu zależy od: prędkości kątowej, czyli pośrednio od liniowej i średnicy koła, a także od długości wyświetlanego tekstu. Prędkość i taki krótki tekst jak na foto jest widoczny już od niecałych 10 km/h. Stabilny obraz, czyli taki który nie tylko jest czytelny ale także nie zanika pojawia się przy predkości około 30 km/h. Dlatego też robiąc pełnowymiarowy wyświetlacz widmowy, czyli na całą powierzchnie koła stosowałem 3 sztuki rozmieszczone co 120 st.