Dziwna sprawa z zalogowaniem...

...sprawy techniczne i organizacyjne dotyczące forum...propozycje, uwagi, wnioski, pochwały ;-)...etc
malylol

Dziwna sprawa z zalogowaniem...

Post autor: malylol »

Witam,
przed momentem zdarzyło mi się coś niepokojącego, mianowicie:
Po wejściu na forum, oczom mym ukazał się ten "ochydny" moim zdaniem i mało czytelny styl subBlack. W polu profilu byłem jeszcze zalogowany z poprzednich sesji. Po wejściu do ustawień profilu w opcjach miałem ustawiony styl subSilver, więc zmieniłem na subBlack, a potem z powrotem na subSilver, lecz niestety żadna z tych zmian nie zadziałała - nic się nie zmieniło i dalej styl forum był subBlack. Pomyślałem sobie, że może zrobię reloga. Niestety po wylogowaniu nie mogłem się zalogować. Wyglądało to jakbym dostał bana :). Więc postanowiłem spróbować ostatniej rzeczy jaką mogłem zrobić, czyli z racji tego, że internet mam z dialogu, mam możliwość zmiany adresu IP po restarcie modemu. Przed restartem IP miałem adres rozpoczynający się od 62. . . ., wczoraj gdy patrzyłem na stronie identyfikacji mojego adresu IP, to adres pochodził z całkiem innego rejonu niż ten, w którym mieszkam. Teraz po restarcie modemu na powrót dostałem właściwy adres IP, taki jak mam zawsze, tzn w 95% czasu działania internetu - z początkiem 78. . . .. Po zmianie adresu wszystko wróciło do normy, czyli brak problemów z zalogowaniem oraz ze stylami forum.

I teraz pytania?
1. W jaki sposób wygląda ban na naszym forum?
2. Czy banowane zostaje samo konto czy również adres IP aktualnie przypisany do konta w momencie otrzymania bana?
3. No i jeśli tak jest jak domniemam to powiedzcie mi jakie są szanse, że dostałem ten sam adres IP co zbanowana kiedyś/wcześniej osoba? :) Bo raczej statystyka na to nie pozwala :D

P.S
Sprawę traktuję jako ciekawostkę niżeli problem, gdyż wszystko wróciło do normy po restarcie modemu.

Pozdrawiam :)
neutrinus
Kontakt:

Post autor: neutrinus »

ja też nie mogłem się zalogować, po jakimś czasie się udało..

btw. dosyć trudno było znaleźć namiar na Admina by dać znać o problemie...
DNF

Post autor: DNF »

Ten "obrzydiwy" subBlack, to wyraz żałoby po stracie Kolegi!
Problemy wynikały z tego motywu i teraz został przywrócony znów subSilver, ze względu na błędy logowania.
malylol

Post autor: malylol »

DNF, sorry nie wiedziałem, widocznie na forum przybyłem już po fakcie. Natomiast z tym stylem spotkałem się nie pierwszy raz, na innych forach też on występuje i moim zdaniem jest on mało czytelny.
Woj_tek

Post autor: Woj_tek »

Jeżeli chcecie coś zmienić, poprawić to proponuję zmienić na stronie głównej w kolumnie "ostatni post" sposób pisania daty. Przecież wczoraj był 31 (dzień)lipca 2012 a nie 31 lipiec. Mamy w roku tylko jeden miesiąc o takiej nazwie. Dzisiaj jest 1sierpnia 2012 roku.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ