Zmrok zapada już coraz szybciej, a z racji że jeżdżę rowerem cały rok przydało by się w końcu zainwestować w jakieś porządne światełko które będzie oświetlało drogę. Do tej pory miałem (mam) zamontowana lampkę TRELOCK LS 735. W środku siedzi LED Luxeon I. Lampki z tej serii maja przypadłość do samoczynnego wyłączania się na wybojach, podczas jazdy na nierównym terenie.
Ogólnie byłem zadowolony z tej lampki, jednak co rusz pojawia się wiele nowości a zarazem lepszych jakościowo lampek. Po 3 latach chciał bym zaopatrzyć się w jakiś solidny zestaw dający porządną moc oraz niezawodność podczas jazdy. Co do jazdy po zmroku to chciał bym aby spokojnie mogła około 2 godzin dziennie wytrzymać przy maksymalnej jasności świecenia.
Rozglądałem się na forach i jest sporo lampek ale ceny są kosmiczne 400...600...1000 PLNów. Kiedyś po głowie chodziła mi HOPE Vision LED-2 ale również cena zaporowa jak dla mnie bo najtaniej udało mi się ją znaleźć za 264 Euro
Przeglądając DX.com wpadły mi w oko trzy modele a ceny są bardzo atrakcyjne w stosunku do tego co widać na zdjęciach. Chodzi mi o takie modele:
1. CREE XPG R5 1000LM 3-LED 3-Mode White Bike Light with Mount Bracket and Battery Pack (4 x 18650)
2. T6 Smooth Crown Water Resistant XML-T6 3-Mode "1200-Lumen" White LED Bike Light with Battery Set
3. TrustFire CREE XML-T6 + XPE-R2 3-Mode 1800-Lumen 3-LED White Bike Light w/ Batteries Pack
Czy miał ktoś z forumowiczów do czynienia z tymi lampkami ? Czy są one ewentualnie podatne na modyfikacje jak bym z czasem chciał je udoskonalić ?
Przede wszystkim czy są one warte swojej ceny, czy to jakieś gucio na patyku ? Na zdjęciach prezentują się ładnie.