Popełniłem DIY jak w temacie. 2x XML plus soczewki 22*x44* i była 30* ale teraz zamieniłem na 7* od XR-E ( ciekawe czy będzie duża poprawa). Driver step-down, 2, 1,4 i 0,6 A. Zasilanie 3x18650 w szeregu. Regulacja przełącznikiem z drugiego boku. Ogrom światła blisko ale brakuje mi czegoś dalekosiężnego. W międzyczasie "biedronkową" czołówkę zmodowałem na xp-g plus driver 4xAMC+proc. od m-hunt. I do rzeczy:
1-satysfakcjonujące mnie skupienie światła (jak dalekosiężne do roweru) widzę tylko niestety w produktach słabo odprowadzających ciepło typu zoom. Czy warto do tego 2x XML dołożyć jeszcze jakiś xml osadzony w body po jakimś zoomie plus poprawa chłodzenia, czy też są może jakieś dedykowane do XML soczewki skupiające tak dobrze jak "zoomy"? bo ta 7* od XR-E jdnak sieje dużo dookoła.
2-driver z m-hunt daje obiecywane 1,4 A tylko przy wysokich napięciach zasilania ok 5-6 v grzejąc się przy tym niemiłosiernie, czy ja coś robię źle czy nie da się z 1x Li-ion wcisnąć w leda 1,4A ? Maksymalnie osiągnąłem ok 1,05A na jakimś wydajnym Li-ionie od telefonu kom. Na końcu beamshot 2xXML.