Prąd w trybie wysokim to max na AMC (~350mA) + PWM z FET przy wypełnieniu 53% (dokładnie 137/255), czyli prąd zmienia się od 350mA do max ile pozwoli rezystancja latarki przy częstotliwości PWM 18.75kHz.
Ten firmware można też wrzucić na 2 kanałowy sterownik z samymi AMC i będzie działać tak samo tylko prąd ograniczy liczba AMC.
Nie wiem jak z zabezpieczeniem przed odwrotną polaryzacją - pewnie gdzieś na BLF o tym pisali, chyba jest wątek dedykowany do tego drivera.
W standardowym sterowniku Convoya na niskich trybach będzie mniej światła bo kluczowane są na raz wszystkie AMC a tutaj tylko jeden(zakładając ten sam pobór prądu z ogniwa). W trybach obsługiwanych przez pojedynczy AMC sterownik BLF jest bardziej wydajny właśnie przez ograniczenie prądu do tych ~350mA, sterowniki 2 kanałowe HE grega działają tak samo.
/EDIT: Tu jest zdjęcie tej zmiany mocowania klipsa, o której pisałem wyżej (nowa wersja z rantem po lewej):

/EDIT2: Pisałem chyba równo z smokuxx1987, przez to trochę jest powielone.
Co do trybu rowerowego to latarka świeci cały czas na 100% AMC i raz na sekundę są 4 błyski trwające 5ms z odstępem 65ms na 100% FET. Dioda nie gaśnie do zera.
smokuxx1987, jak i gdzie mierzyłeś prąd w trybie high, na jakim ogniwie?