Nie mam podpiętej bo ładuję pojedyncze ogniwka. Kable łączą ok. Są grubości kabli od ładowarki i dobrze polutowane do koszyka. Zaznaczam że włożone jest jedno ogniwo.
Teraz rozładowała(1A) ogniwo które miało 4,1V. Pokazuje że ma 3V a miernik pokazuje 3,3V
Coś mi się wydaje że te ładowarki nie należą do najdokładniejszych
włączyłem ładowanie tego samego ogniwa i od razu po włączeniu ładowania pokazuje że ma 4,1V(miernik 3,78V) i ładuje prądem 0,3-0,2A mimo że ustawiłem że ma ładować 1,3A tak jak podaje producent.
Przy 3,78V na mierniku a 4,10V na ładowarce po około 7 minutach wyskoczyło Conection break.
Coś mi się wydaje że będzie reklamacja.
[ Dodano: 8 Czerwiec 2013, 23:43 ]
Witam. Ładowarka wróciła jako nowa sztuka razem z nowym zasilaczem
Panowi i Panie mam ostatnie pytanie.
1. Jakimi prądami najlepiej testować ogniwka. Jaki do ładowania i jaki do rozładowywania??
2. Czy wszystkie ogniwa mogę ładować takimi samymi prądami czy każde wg specyfikacji producenta??
3. Czy przy ładowaniu ogniwa prądem 0,7A to normalne że na ładowarce jest 4,10V a na mierniku 3,98V?? Ładowarka była kalibrowana z ogniwem naładowanym do pełna.
4 Czy ktoś z Was ma może taką ładowarkę i chciał by się podzielić jakimiś informacjami ze mną??
5. Ogniwa które chciał bym sprawdzać chcę sprzedawać i dlatego mam tyle pytań aby nikt z Was( być może moich przyszłych klientów) nie miał do mnie pretensji że coś nie tak. Dlatego jeśli chcecie kupić w pełni sprawne to poradźcie co i jak

Pozdrawiam
[ Dodano: 9 Czerwiec 2013, 09:44 ]
Ktoś pomoże co dalej?? Ładowarka ładowała prądem 0,7A doładowała ogniwo tak jak pisałem wyżej i zakończyła. Pokazuje pojemność 1920mAh. Chyba trochę mało jak na ogniwo 2600mAh. Może ta sztuka też jest uszkodzona??
[ Dodano: 11 Czerwiec 2013, 16:49 ]
Czy można ładować ogniwo li-ion programem dla li-po?? Pytanie wzięło się stąd iż ładowarka ma ustawione dla li-ion 4,10V a dla li-po 4,20V więc może wtedy by mi doładowała ogniwa do pełna??