warold15 pisze:Mówisz, że lepiej jest kupować na forum? Ale w takim razie nie mam pewności, że po wpłaceniu pieniędzy na konto otrzymam przedmiot, poza tym na forum sprzedaje się używane sprzęty (chyba). A chciałbym, żeby taka latarka posłużyła mi jakiś czas.
Witaj.
Rozumiem, że jako nowy użytkownik forum możesz mieć obiekcje odnośnie bezpośredniego zakupu od innych forumowiczów, lecz mogę Cię zapewnić, że każdą z posiadanych obecnie latarek (patrz sygnaturka na dole mojego posta) kupiłem właśnie od kolegów światełkowców. Pieniądze zawsze przelewałem bezpośrednio na konta i nigdy nie było żadnych problemów z przesyłką. Raz przyszła w południe następnego dnia, gdy pieniądze wysłałem wieczorem poprzedniego.
Interesujący Cię convoy C8 to u mnie UltraFire C8, co w zasadzie na jeno wychodzi, bo raczej jest bez znaczenia jaka nazwa widnieje przed "C8". Kilka razy zdarzyło mi się nią świecić na wyspę odległą od brzegu 400m, mam dobry wzrok, więc widziałem wszystko wyraźnie co się na wyspie dzieje. Zaznaczam jednak, że używam modelu na dwa ogniwa/akumulatory. Mogę jednak odkręcić przedłużkę i świecić na jednym akumulatorku.
Latarki sprzedawane na forum w większości nie są używane, są sprowadzone przez kupujących z jednego z wielu sklepów typu FastTech, po zakupie są poprawiane tak aby ich użytkowanie zapewniało długą i bezpieczną pracę. Głównie chodzi tu o odprowadzenie z diody ciepła, które ona generuje, a które jest dla niej szkodliwe (wbrew obiegowym opiniom, LED-y jednak się grzeją). Poprawiane są też styki elektryczne, dzięki czemu prąd z akumulatora idzie do diody a nie "rozpływa się" po drodze.
Używane sprzęty też się sprzedaje w forumowym sklepiku i nie są to latarkowe odpowiedniki samochodów z allegro. Nawet używana latarka forumowa będzie Ci służyła bardzo długo. Tutaj ludzie dbają o swoje sprzęty, i najczęściej wyprzedają je wtedy, gdy chcą kupić coś innego, najczęściej mocniej świecącego, gdyż jak to ktoś na forum napisał: "Uważaj, bo to wciąga, a choroba światełkowa lubi się rozwijać".
Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania lub wątpliwości - pisz śmiało.
Pozdrawiam serdecznie.