Jestem też otwarty na zakupy z Chin, takie zamówienie nie będzie dla mnie problemem.
to dla włączników reverse click plus tych co stoją na dupce włącznik jest poniżej obudowy i przypadkowe wciśnięcie jest mało prawdopodobne plus do tego zostawianie latarki na najniższym trybie załatwia te sprawę całkowicie.matess pisze:ważne, żeby miała zabezpieczenie termiczne, bo nie chcę się jej przypadkiem pozbyć, gdyby przycisk sam się gdzieś wcisnął
A jednak 3x już mi się zdarzyło. 1x w plecaku C8 i 2x JetBeam CLE w kieszeni spodni. C8 startuje zawsze w max a JB w ostatnio używanym. Pozostawianie latarki w najniższym trybie jest dla mnie niepraktyczne.max4max pisze:to dla włączników reverse click plus tych co stoją na dupce włącznik jest poniżej obudowy i przypadkowe wciśnięcie jest mało prawdopodobne
Które C8 startuje zawsze w max i z jakim driverem?ElSor pisze:C8 startuje zawsze w max
Pisałem o najniższym w tych typu S2 (+) z oryginalnym driverem, a więc około 5% mocy a nie jakiś moonlight lub coś koło kilku lumenów., dla innych podobny tryb można zostawić do zapamiętania.ElSor pisze:Pozostawianie latarki w najniższym trybie jest dla mnie niepraktyczne
Moje.max4max pisze:Które C8 startuje zawsze w max
Tylko to niewygodne. Jak np używam (prawie) zawsze 100% i mam start z ostatnio używanego to trochę bez sensu przed wyłączeniem latarki przestawiać tryb na najniższy a po włączeniu na najwyższy.max4max pisze:Pisałem o najniższym w tych typu S2 (+) z oryginalnym driverem
No to masz tak specjalnie ustawione, więc nie piszmy o ogólnym przypadku, bo swoją masz tak scustomizowaną pod siebie.ElSor pisze:Moje.
Jak są 3 tryby to co a problem? Poza tym jak naprawdę ktoś chce się zabezpieczyć to dużo lepsze jest zabezpieczenie samego włącznika przed wciśnięciem niż driver, który zabezpieczy latarkę, ale jednocześnie niekoniecznie zabezpieczy ogniwo, a przynajmniej nie zabezpieczy przed jego rozładowaniem.ElSor pisze:Tylko to niewygodne
No właśnie problem a szczególnie w seryjnym sterowniku, który niepotrzebnie zapisuje dane do EEPROMa.max4max pisze:ak są 3 tryby to co a problem?
Chyba wszystkie modowane z kontrolą temeperatury zabezpieczą ogniwo także (z tych mi znanych z naszego forum).max4max pisze:dużo lepsze jest zabezpieczenie samego włącznika przed wciśnięciem niż driver, który zabezpieczy latarkę, ale jednocześnie niekoniecznie zabezpieczy ogniwo, a przynajmniej nie zabezpieczy przed jego rozładowaniem.
Są nanjgi z gwiazdkami i można wybrać 1 tryb - 100%. W C8 raczej <30% się nie przydaje, bo nie jest to latarka do świecenia tylko pod nogi więc nie sądzę, że moja customizacja jest jakoś znacznie odmienna od preferencji innych użytkowników.max4max pisze:No to masz tak specjalnie ustawione, więc nie piszmy o ogólnym przypadku, bo swoją masz tak scustomizowaną pod siebie.
Mając latarkę w plecaku bardzo trudno.michal1 pisze:1. Trudno się szybko nie połapać, że świeci 1000lm.
2. Trudno się nie połapać, że wydzielane są duże ilości ciepła.
Ale jednak się zdarza.michal1 pisze:3. Większość latarek, które nie mają włącznika jak Batony od Olighta bardzo rzadko się włączają.
A dlaczego miałaby się nie zepsuć, jak się rozgrzeje cała do ponad 150 stopni w plecaku, przyciśnięta np kocem. Mimo dołożenia wszelkich starań modera na diodzie i tak będzie wyższa temperatura niż na podłożu.michal1 pisze:4. Jak się już włączą to dobrze zmodowana latarka się od razu nie zepsuje.